Grup de influenceri, proces împotriva interzicerii TikTok
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio
TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio
Un grup de influenceri TikTok au intentat un proces la o instanță americană pentru a bloca o lege semnată de președintele Joe Biden care ar duce la oprirea aplicației chineze pe care o folosesc 170 de milioane de americani.

Aceștia au afirmat că aplicația a avut "un efect profund asupra vieții americane", conform Reuters.

În acest proces, care solicită măsuri asiguratorii, se spune că legea amenință libertatea de exprimare și "promite să închidă un mijloc discret de comunicare care a devenit parte din viața americană".

Săptămâna trecută, TikTok și compania mamă chineză ByteDance au intentat un proces similar, susținând că legea încalcă Constituția SUA din mai multe motive, inclusiv încălcarea protecției libertății de exprimare din Primul Amendament.

Creatorii TikTok au intentat un proces similar în 2020 pentru a bloca o încercare anterioară de interzicere a aplicației în timpul mandatului președintelui Donald Trump și, de asemenea, au intentat un alt proces anul trecut în Montana, cerând unei instanțe să blocheze o interdicție de stat. În ambele cazuri, instanțele au blocat interdicțiile.

Legea, semnată de Biden la 24 aprilie, îi dă termen până la 19 ianuarie companiei ByteDance să vândă TikTok sau să se confrunte cu o interdicție. Casa Albă a declarat că dorește să pună capăt controlului chinezilor asupra aplicației din motive de securitate națională, dar nu și o interdicție asupra TikTok.

Legea interzice magazinelor de aplicații precum Apple și Google, să ofere pentru descărcare aplicația TikTok.

Motivată de îngrijorarea parlamentarilor americani că China ar putea accesa datele americanilor sau i-ar putea spiona cu ajutorul aplicației, măsura a fost adoptată cu o majoritate covârșitoare în Congres la doar câteva săptămâni după ce a fost introdusă.

Bătălia de patru ani pe tema TikTok reprezintă un front important în conflictul actual privind internetul și tehnologia dintre Statele Unite și China. În aprilie, Apple a declarat că China i-a ordonat să elimine WhatsApp și Threads din App Store în China, din cauza preocupărilor legate de securitatea națională chineză.

Biden ar putea prelungi termenul limită de 19 ianuarie pentru interzicerea aplicației cu trei luni dacă stabilește că ByteDance face progrese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cursul BNR. Leul nu se simte bine, aurul s-a ieftinit

Banca Națională a României a anunțat cursul leului,...

Cine sunt marii actori ai industriei americane a apărării

Companiile de apărare au nevoie de trei lucruri pentru a...

Mega-achizitie pe piața petrolului: 22,5 miliarde de dolari

După o perioadă de câteva luni de liniște, după valul de...

Fondul chinez Silk Road se retrage din capitalul Pirelli

Silk Road Fund, un fond controlat de Beijing, a demarat...

SUA oferă un sprijin de 50 mil. $ Republicii Moldova

Statele Unite ale Americii vor acorda Republicii Moldova...


pixel