Un hotel din Elveția oferă NOPȚI NEDORMITE de grija crizelor mondiale

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
O idee trăsnită rău, dar interesantă
O idee trăsnită rău, dar interesantă
Un hotel care nu seamănă cu nici un hotel din lume și care nu oferă nimic din eleganța și confortul pe care clienții îi caută.

"Nu am putut să dorm, nu m-am odihnit deloc", ”prea mult zgomot”, ”nimeni nu a făcut nimic”, ”a fost groaznic, atâta gălăgie”: sunt comentarii care îi sperie însă cel mai mult pe hotelieri. 

Nu același lucru se poate spune însă și despre frații Riklin, a căror ultimă creație artistică se numește ”hotel de zero stele”, relatează presa locală. 

Lângă o benzinărie

Camera de hotel a artiștilor conceptuali elvețieni înseamnă, de fapt, un pat dublu așezat pe o platformă, cu două noptiere și veiozele de rigoare. În schimb, lipsesc pereții, nu există tavan sau uși care să ofere intimitate sau adăpost.

Cei doi frați și-au instalat lucrarea ”null stern” (zero stele, în germană) pe marginea unui drum, lângă o benzinărie din satul Saillon, în cantonul Valais din sudul Elveției.

”Intenția noastră a fost de a-i determina pe eventualii oaspeți și credem că vor fi, curiozitatea fiind mare pe la noi, să se gândească la problemele lumii”, au spus cei doi frați gemeni. ”Poate experimentul nostru îi inspiră să acționeze diferit”, au adăugat ei. 

Cei doi artiști au creat astfel de ”camere” în locuri idilice, dar acesta este primul lor loc "anti-idilic". "Nu somnul este important", a spus Frank Riklin. "Ceea ce este important este să reflectăm la situația actuală a lumii. Dacă accepți invitația noastră și încerci să petreci o noapte de coșmar, înseamnă că înțelegi cât de neceare sunt schimbări urgente în societate."

”Nu somnul este important”

Oaspeții sunt îndemnați să reflecteze, în "timp ce încearcă să adoarmă”, asupra unor subiecte precum schimbările climatice, războiul, căutarea nesfârșită a perfecțiunii de către omenire și daunele pe care aceasta le provoacă planetei.

"Pe scurt, nu este momentul să dormim, trebuie să reacționăm", a spus Patrik. "Dacă vom continua în aceeași direcție ca și astăzi, ar putea exista mai multe locuri anti-idilice decât idilice."

Proiectul, care a fost dezvoltat împreună cu hotelierul Daniel Charbonnier, include, de asemenea, alte trei apartamente într-o podgorie mai idilică și pe un deal pitoresc.

Camerele, care beneficiază de un serviciu de majordom care oferă băuturi și mic dejun, vor fi disponibile între 1 iulie și 18 septembrie. Prețul pentru o noapte de somn imperfectă: 325 de franci elvețieni (337 de dolari).

Citește și Elveția: Sfârșitul unei ere pentru secretul bancar

Între timp, la mai bine de trei luni după ce Vladimir Putin pornit la război împotriva Ucrainei, toate încercările de a găsi comorile pitite de ruși în Elveția nu au dat vreun rezultat fulminant. Cu statutul ei de neutralitate, Elveția a fost considerată în ultimii ani ascunzătoare perfectă pentru averile oamenilor lui Putin. 

Dar chiar și după ce Berna a introdus toate sancțiunile impuse de SUA și UE împotriva oligarhilor ruși (și acum există aproximativ 900 de persoane pe această listă în întreaga lume), în Elveția au fost înghețate active rusești în valoare de numai OPT miliarde de dolari sau 7,7 miliarde de franci elvețieni, scrie Financial Times. 

Ceva deosebit de complex

Prin comparație, Insula Jersey a înghețat active în valoare de 7 miliarde de dolari care au legătură cu magnatul rus Roman Abramovici. Ce spune acest lucru despre guvernului elvețian? Probabil că punerea în aplicare a unui pachet de sancțiuni atât de masiv este o muncă care are un început, dar nu are un sfârșit și nu poate avea un final. "Controlul eficient al acestor active este o sarcină de cel mai înalt grad de complexitate", explică Erwin Bollinger, un oficial elvețian de rang înalt din cadrul Secretariatului de Stat pentru Afaceri Economice (SECO, divizia din cadrul Ministerului Afacerilor Economice responsabilă cu sancțiunile). El asigură că băncile fac acum tot posibilul pentru a încerca să depisteze activele și averile clienților lor. Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Lingouri de aur / FOTO: Freepik
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Sebastian Burduja. Foto: Crisan Andreescu
Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz

pixel