Un manager de capital privat oferă o sumă impresionantă pentru achiziționarea Paramount Pictures
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Studiourile Paramount / sursa foto: Wikimedia Commons / Antoinetav
Studiourile Paramount / sursa foto: Wikimedia Commons / Antoinetav
Paramount Pictures a fost în vizorul investitorilor în repetate rânduri în ultimele luni. Miercuri, un mare manager de capital privat a oferit o sumă uriașă pentru achiziția celebului studio.

Apollo Global Management a oferit 11 miliarde de dolari pentru studioul de film Paramount Global, Paramount Pictures, sporind astfel interesul pentru preluarea conglomeratului media.

Acțiunile Paramount au crescut cu 8% după ce Wall Street Journal a raportat prima dată știrea, confirmată ulterior de Reuters.

De asemenea, Apollo Global Management a contactat un comitet special al Paramount în legătură cu o posibilă preluare sau achiziție de active, a raportat Axios News la începutul lunii martie.

Studiourile Paramount au atras atenția mai multor părți interesate de-a lungul anilor, deși acționarul majoritar al conglomeratului media, Shari Redstone, a fost reticent în a se despărți de studio.

Antreprenorul media Byron Allen a înaintat o ofertă de 30 de miliarde de dolari pentru Paramount Global, incluzând datorii și capitaluri proprii, afirmase Allen Media Group într-o declarație trimisă prin e-mail către Reuters la sfârșitul lunii ianuarie.

Directorul general al Skydance Media, David Ellison, făcuse, de asemenea, o ofertă preliminară de cumpărare a National Amusements, holdingul familiei Redstone, ca o modalitate de a prelua controlul asupra Paramount Global, anunțase Bloomberg News în ianuarie.

Între timp, la începutul lunii martie, compania indiană Reliance Industries acceptase să cumpere întreaga participație de 13,01% deținută de Paramount în rețeaua locală de divertisment Viacom 18 Media pentru aproximativ 517 milioane de dolari.

Luna trecută, Paramount Global a anunțat că va concedia aproximativ 800 de angajați din întreaga lume, ceea ce reprezintă aproximativ 3% din numărul total de angajați. "Aceste ajustări ne vor permite să ne consolidăm impulsul și să ne punem în aplicare viziunea strategică pentru anul care urmează”, a scris șeful Paramount, Bob Bakish într-un comunicat adresat angajaților pe 13 februarie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel