Avertisment: Garniturile CFR ar putea rămâne pe loc din cauza unui posibil blackout
Una dintre companiile care...
Nike a anunțat că va reduce aproximativ 2% din totalul forței de muncă, adică peste 1.600 de posturi.
Concedierile au ca scop să reducă costurile după ce gigantului de îmbrăcăminte sportivă a înregistrat profituri mai slabe în acest an.
Competitorii săi, companii precum Adidas, Puma și JD Sports, de asemenea, au anunțat profituri mai slabe în acest an, în condițiile în care consumatorii au redus cheltuielile neesențiale.
În decembrie, Nike a prezentat un plan de economii de 2 miliarde de dolari în următorii trei ani, prin măsuri care includ restrângerea aprovizionării cu anumite produse, îmbunătățirea lanțului de aprovizionare, reducerea nivelurilor de management și creșterea utilizării automatizării.
Compania anunțase, de asemenea, că va suporta costuri cu concedierea angajaților în valoare de aproximativ 400 de milioane de dolari până la 450 de milioane de dolari în al treilea trimestru.
Nike avea aproximativ 83.700 de angajați la 31 mai 2023, potrivit unui document depus de companie.
The Wall Street Journal, care a relatat prima dată știrea, a precizat că reducerile ar urma să înceapă vineri, iar o a doua etapă ar urma să fie finalizată până la sfârșitul trimestrului curent.
Concedierile nu ar trebui să aibă impact asupra angajaților din magazine și centre de distribuție sau asupra celor din echipa sa de creație, arată raportul.
În tandem cu disponibilizările din domeniul tehnologic, care a curpins o bună parte dintre companiile din Silicon Valley, un alt brand renumit din industria modei a fost nevoit să renunțe la multe locuri de muncă pentru a face față provocărilor din piață. Producătorul de îmbrăcăminte din denim Levi Strauss & Co. a declarat la sfârșitul lunii ianuarie că intenționează să reducă între 10% și 15% din forța sa de muncă, adică 19.100 de persoane în primul trimestru al anului pentru a reduce costurile și a eficientiza operațiunile. Se așteaptă ca această măsură și alte măsuri de reducere a costurilor să genereze economii nete de costuri de 100 de milioane de dolari în anul fiscal curent, a precizat compania.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Una dintre companiile care...
Peste 14.000 de proiecte de...
Guvernul a aprobat miercuri o...
Curs valutar BNR, 16 aprilie...
Analistul Adrian Negrescu trage...
Este o listă întreagă de...
Dolarul și-a revenit ușor, deși incertitudinile legate...
Calendarul fiscal al lunii...
APCE (Asociaţia Prosumatorilor...
Acțiunile producătorilor...
O încercare de a evita noile...
O nouă scădere impresionantă a...
Președintele american Donald...
Banca Centrală Europeană se pregătește să reducă din nou...
Proiectele de acte normative...
Industria farmaceutică amenință...
Perturbări conjuncturale, dar...
Numărul prosumatorilor a...
Guvernul prelungește cu cinci...
Salariul mediu net a crescut la...
Guvernul urmează să adopte o...