Un nou joc on-line îngrozește părinții. O țară l-a interzis deja
Autor: Costin Spoială
Data publicării:
Jocul este la modă în țările asiatice
Jocul este la modă în țările asiatice
Autorităţile din Nepal au interzis un popular joc de supravieţuire on-line după ce mai mulţi părinţi şi-au exprimat îngrijorarea că acesta are un impact psihologic negativ asupra copiilor şi adolescenţilor, informează DPA. Furnizorii de servicii de internet au fost îndrumaţi să blocheze "PlayerUnknown's Battlegrounds", adesea numit cu acronimul său PUBG, a indicat Sandip Adhikari, purtător de cuvânt al Autorităţii pentru Telecomunicaţii din Nepal.

Autorităţile din ţara vecină, India, au luat de asemenea în considerare interzicerea a jocului, în urma sinuciderii unui băiat de 16 ani, apostrofat de mama sa pentru că îşi pierde timpul online.

Dezvoltat în 2017 de către compania sud-coreeană cu acelaşi nume, PUBG poate fi jucat pe desktopuri, console şi smartphone-uri. Circa 100 de jucători aterizează într-un loc, cum ar fi o insulă, şi se angajează într-o luptă pe viaţă şi pe moarte. Ultimul supravieţuitor câştigă jocul.

Citește și: Industria de jocuri video românească, afaceri de 156 milioane de dolari

Mai mulţi părinţi nepalezi au declarat presei locale că în urma jucării PUBG, copiii lor au avut comportamente violente.

"Părinţii au depus o petiţie la o instanţă districtuală în care solicitau interzicerea jocului. Instanţa a ordonat poliţiei să consulte psihologii, care au recomandat interzicerea acestuia, din cauza impactului psihologic negativ asupra copiilor şi adolescenţilor", a precizat Adhikari pentru dpa.

Compania sud-coreeană nu a comentat interdicţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel