Un nou mic dispozitiv ar putea lua locul telefoanelor VIDEO
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Humane AI Pin
Humane AI Pin
Cu mai multe luni în urmă, Humane AI a început să dea detalii despre viitorul său dispozitiv, AI Pin, pe care îl va lansa azi. Prima dată când a putut fi văzut a fost în cadrul unei conferințe TED în luna mai și, mai recent, în timpul Săptămânii Modei de la Paris. 

Cu toate acestea, multe întrebări referitoare la modul în care AI-ul portabil va face efectiv ceea ce spune că va face rămân fără răspuns.

Humane AI Pin este un asistent AI portabil de buzunar care se pare că poate îndeplini sarcinile pe care le îndeplinesc multe telefoane mobile și asistenți digitali moderni, dar într-o formă radical diferită. Nu are ecran, în schimb, se pare că funcționează în principal prin comenzi vocale și, ocazional, prin intermediul unui ecran virtual proiectat pe mâna utilizatorului. 

Dispozitivul în sine este un aparat mic, pătrat care se prinde magnetic de haine sau de alte suprafețe. Cu toate acestea, clema este mai mult decât un simplu magnet; este, de asemenea, un pachet de baterii, ceea ce înseamnă că puteți schimba baterii noi pe parcursul zilei pentru a menține Pin-ul în funcțiune. Nu știm cât timp durează o singură baterie, dar dispozitivul este livrat cu două "boostere de baterie". Dispozitivul este alimentat de un procesor Qualcomm Snapdragon și folosește o cameră, senzori de adâncime și de mișcare pentru a urmări și înregistra mediul înconjurător. Are un difuzor încorporat, pe care Humane îl numește "difuzor personal", și se poate conecta la căști Bluetooth. 

Deoarece nu există un ecran, Humane a găsit noi modalități de a interacționa cu Pin. În primul rând, este menit să fie un dispozitiv bazat pe voce, dar există, de asemenea, acel proiector cu laser verde pe care l-am văzut în demonstrații, care poate proiecta informații pe mână. De asemenea, puteți ține obiecte în fața camerei și puteți interacționa cu Pin prin gesturi, deoarece există un touchpad undeva pe dispozitiv. Pinul nu înregistrează întotdeauna și nici măcar nu ascultă un cuvânt de trezire, fiind nevoie să îl activați manual într-un fel sau altul. Are o "Lumină de încredere", care se aprinde intermitent ori de câte ori Pin înregistrează.

Documentele arată că Humane dorește ca Pin-ul să fie considerat un dispozitiv complet autonom, mai degrabă decât un accesoriu pentru smartphone. Cu 699 de dolari obțineți Pin, un încărcător și cele două amplificatoare de baterie. Dar adevărata poveste este că costă 24 de dolari pe lună pentru un abonament Humane, care include un număr de telefon și date celulare pe serviciul wireless marca Humane, care funcționează în rețeaua T-Mobile, stocare în cloud pentru fotografii și videoclipuri și posibilitatea de a face interogări nelimitate ale modelelor AI, deși nu suntem siguri care anume.

Sistemul de operare al Pin se numește Cosmos și, mai degrabă decât să funcționeze ca o colecție de aplicații, Humane pare să își imagineze un sistem mai transparent, care poate apela diverse AI și alte instrumente în funcție de necesități. Sună un pic ca sistemul de pluginuri al ChatGPT, prin care puteți atașa noi caracteristici sau date la experiența chatbot-ului dumneavoastră - ceea ce se potrivește cu rapoartele conform cărora Pin ar fi alimentat de GPT-4. 

Documentația dispozitivului spune că Pin poate scrie mesaje în stilul proprietarului și există o funcție care va face rezumatul e-mail-urilor. De asemenea, Pin poate traduce limbi străine și poate identifica alimente pentru a oferi informații nutriționale. Există suport pentru streamingul de muzică Tidal. De asemenea, va oferi funcții de fotografie centrate pe AI, dar nu este clar ce înseamnă acest lucru.

Humane intenționează în mod clar ca Pin să fie un dispozitiv portabil autonom și simplu, dar există o modalitate de a gestiona dispozitivul: un instrument numit Humane.center, care este locul în care trebuie să configurați și să personalizați dispozitivul înainte de a începe să îl purtați. Nu este clar dacă acesta este un site web sau o aplicație pentru telefon, dar este modul în care accesați notele, videoclipurile și fotografiile pe care le colectați în timp ce purtați Pinul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ce salarii și pensii au eurodeputații

Luna viitoare românii vor merge la  urne pentru a-și...

De ce aurora boreală este pericolul suprem în era electrică

În acest sfârșit de săptămână a avut loc cea mai...

Proiect energetic important în județul Vaslui

Un alt proiect-gigant de producţie a energiei electrice...

Noi schimbări pe WhatsApp. Noutățile momentului

”Un WhatsApp tot timpul împrospătat, simplu și...

Patronul Lufthansa, dezamăgit de Boeing

Livrarea cu întârziere a avioanelor Boeing BA.N sunt...

Electromagnetica, pierdere de 50% din cifra de afaceri

Electromagnetica a realizat în primul trimestru din 2024...

Fotbalul francez, contract cu Nike de o valoare ”istorică”

Federația Franceză de Fotbal deține unul dintre cele mai...

Amazon va crea 3.000 de locuri de muncă în Franța

Compania americană intenționează să investească în...

Știrile dimineții. Cinci informații la începutul zilei

Știri despre noile decizii de pensionare, cei 15 mii de...

15.000 de lei, bani de la stat pentru unele familii

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse...

AIE: Cum și-a omorât Rusia gâsca cu ouă de aur

Sectorul rusesc al petrolului și gazelor naturale nu își...


pixel