Un vaccin genetic, finanțat de Bill Gates, a intrat în faza de testare clinică umană

Autor: Andreea Craciun
Data actualizării:
Data publicării:
Un al doilea vaccin a intrat în faza 1 de testare
Un al doilea vaccin a intrat în faza 1 de testare
Un nou candidat la vaccinul COVID-19 a intrat în faza 1 de testare clinică umană, după ce Administrația și Medicamentele din SUA (FDA) a acceptat o cerere de la Inovio Pharmaceuticals în cadrul programului de investigare a medicamentului. Inovio intenționează să injecteze primii voluntari cu vaccinul ADN INO-4800 pe care l-a dezvoltat, în urma rezultatelor promițătoare ale studiilor preclinice efectuate pe animale care au indicat un răspuns imun crescut.

Vaccinul ADN al Inovio funcționează injectând o plasmidă special concepută (o structură genetică mică și independentă) la un pacient, astfel încât celulele lor să poată produce un anticorpul dorit și țintit pentru a lupta împotriva unei infecții specifice, notează TechCrunch. Vaccinurile ADN, deși sunt disponibile și aprobate pentru o varietate de infecții animale în medicina veterinară, nu au fost încă aprobate pentru uz uman.

Așadar, lucrul companiei Inovio pentru noul vaccin nu începe de la zero. Compania a finalizat anterior faza 1 a unui studiu pentru un vaccin ADN, candidat pentru MERS, care a arătat rezultate promițătoare și un nivel ridicat de anticorpi produși la subiecții și care au persistat pentru o perioadă lungă de timp.

Bill Gates investește în 7 proiecte pentru obținerea de vaccinuri împotriva Covid-19

Inovio a reușit să se extindă rapid, dezvoltând și producând „mii de doze” de INO-4800 în doar câteva săptămâni pentru a susține studiile din fazele 1 și 2. Compania a făcut acest lucru în parte datorită susținerii Fundației Bill și Melinda Gates, dar și al finanțărilor obținute de la alte organizații non-profit. Dacă studiile clinice au succes, Inovio spune că va putea să aibă până la un milion de doze de vaccin gata până la sfârșitul anului, pentru utilizarea atât în studiile suplimentare, cât și pentru utilizarea potențială de urgență în timpul autorizării.

Acesta este al doilea vaccin care efectuează testarea clinică de faza 1 pe subiecți umani. Moderna și-a început studiul la jumătatea lunii martie. Din procesul de testare al lui Inovio face parte 40 de voluntari, toți adulții sănătoși selectați prin screening efectuat fie la Școala de Medicină din Philadelphia Perelman de la Universitatea din Pennsylvania, fie la Centrul de Cercetări Farmaceutice din Kansas City. Studiul se va întinde în următoarele câteva săptămâni, iar compania se așteaptă ca datele privind răspunsurile imune ale subiecților testați, precum și informații referitoare la siguranța tratamentului pentru oameni, să fie disponibile până la sfârșitul verii.

Oricum ar fi și oricât de repede s-ar defășurat pocesele de testare și de aprobare, un vaccin nu va ajunge pe piață mai devreme de 18 luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Leonardo Badea
Foto: Freepik.com
Ședință de guvern
Donald Trump
Donald Trump
Bună dimineața! Să aveți o zi minunată! / FOTO: Freepik
Donald Trump / Foto: Arhiva Casei Albe / Flickr
Cântăreață / Foto: Freepik
Ședință de Guvern / FOTO: Gov.ro
Casa Albă
Azomureș / FOTO: Site-ul oficial al Azomureș

Romgaz, în discuții pentru preluarea activelor Azomureș

Acest proiect ar putea avea un impact semnificativ...

Ședință de Guvern / Foto: gov.ro
Panouri fotovoltaice / FOTO: Freepik

Noi parcuri solare finanțate de Ministerul Energiei

Ministerul Energiei continuă să investească în...

România are aprobată prima tranșă
În bancă / FOTO: Freepik
Mașină electrică / FOTO: Freepik
Inteligență artificială / sursa foto: Freepik.com

Noi criterii de evaluare a inteligenței artificiale

Grupul de inteligență artificială MLCommons a dezvăluit...

Pesimism / FOTO: Freepik

Pregătiți-vă pentru un război comercial mondial!

Un avertisment lansat de un expert internațional.

Montare de panouri solare / Foto: Freepik
Nvidia
Foto: Freepik.com
Camioane
Valentin Lazea / Foto: Agerpres
50 de ani de existență
Frenezie / FOTO: Freepik

pixel