Un vis împlinit, la ieșirea din comunism: Hotel Gabriela, la Vișeu de Sus
Autor: Matei Ion | 16 oct, 11:12
Hotelul Gabriela este localizat în Maramureșul istoric
Hotelul Gabriela este localizat în Maramureșul istoric
Spiritul antreprenorial exista la românii gospodari și înainte de 1990, dar regimul politic nu i-a dat șansa să se dezvolte. Imediat după ieșirea din comunism, cei care și-au dorit să dezvolte afaceri de succes s-au orientat greu pe o piață în formare, însă unii dintre pionierii businessului românesc au reușit să rămână performanți și să se dezvolte continuu, mai ales pentru că au înțeles nevoile zonei în care și-au lansat afacerea. Pentru toți, cel mai important lucru a fost sprijinul financiar din partea unei bănci, pentru investițiile absolut necesare. Povestea hotelului Gabriela, de la Vișeu de Sus, este una de succes, tocmai pentru că a avut, de la început, toate ingredientele necesare lansării și dezvoltării în corelație cu nevoile pieței. Călina Ciolpan, administratorul SC DARKNESS SRL – Hotel Gabriela – povestește cum a reușit să construiască o afacere de succes, imediat după 1990.

Când ați început afacerea și ce așteptări aveați?

Călina Ciolpan: Înființată în anul 1994 societatea DARKNESS SRL a început activitatea în iarna aceluiași an, având ca obiect de activitate comerțul în regim en gross și cu amănuntul. La acel moment ne doream să vindem cât mai mult, să sporim activitatea companiei și să ne putem dezvolta, astfel încât să construim primul hotel postdecembrist din orașul Vișeu de Sus, Maramureș.

Care a fost cea mai bună perioadă de dezvoltare?

Călina Ciolpan: În primăvara anului 2003 am avut privilegiul de a cunoaște o echipă de profesioniști din partea Casei de Economii și Consemnațiuni, azi CEC Bank, care au înțeles perfect planul nostru de afaceri și ne-au sprijinit atât moral, cât și financiar, pentru a ne putea vedea visul împlinit: Hotel Gabriela.

Cum a contribuit ajutorul de la CEC BANK la dezvoltarea firmei? Ce investiții ați făcut?

Călina Ciolpan: Prin finanțările obținute din partea CEC BANK am reușit să realizăm un corp de hotel nou, format din 51 de camere, la nivel de 3 stele, un centru SPA cu piscină interioară la cele mai înalte standarde, trei săli de evenimente, restaurant și sala de conferință dotată multimedia, cu tot ceea ce este necesar, care găzduiesc zilnic, în sezon, circa 1000 de persoane.

Cu ce număr de angajați ați început și câți aveți în prezent?

Călina Ciolpan: La începutul activității noastre, societatea a avut cinci angajați, însă, datorită dezvoltării și a cerințelor tot mai mari pentru servicii, am reușit ca astăzi să avem în echipa noastră nu mai puțin de 50 de angajați cu vechime cuprinsă între minimum trei și 20 de ani.

Ce planuri de viitor aveți?

Călina Ciolpan: Din experiența celor 25 de ani pe care îi avem în piața economică, noi considerăm, în acest moment, că este foarte important să asigurăm mentenanța activității noastre la cele mai înalte standarde și cerințe și, bineînțeles, dezvoltarea va veni de la sine.

Hotelul Gabriela este situat în Maramureșul Istoric, în orașul Vișeu de Sus, pe DN 18, departe de vacarmul centrului urban aglomerat. Proprietarii au avut grijă, de la început, să le ofere oaspeților confortul și dotarea unui hotel elegant, dar și intimitatea pe care vizitatorii și-o doresc atunci când sunt în vacanță sau în deplasările pentru business. Conceptul a pornit de la ideea de a oferi căldura și eleganța locuinței proprii, astfel încât să poată satisface și cele mai drastice exigențe. Inițiatorii acestui concept de succes pe piața din România au mizat pe ospitalitatea specifică locului, pe bucătăria bogată și diversificată, pe amabilitatea, promptitudinea și calitatea serviciilor pe care le oferă – ingredientele unei „rețete” perfecte în această industrie, la care au adăugat, prin investiții importante, o terasă care a devenit locul preferat al ce care vor să organizeze evenimente într-o zonă cu un peisaj de basm, dar și o piscină acoperită și o zonă de SPA, pentru relaxare. Astăzi, hotelul Gabriela este unul dintre cele care se pot lăuda cu atingerea gradului maxim de ocupare, în sezon, și cu un număr impresionant de evenimente organizate în această zonă minunată a României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Şedinţă Guvern 30 iunie. Deciziile zilei pentru români

Proiectele de acte normative incluse pe agenda ședinței...

Veste proastă pentru români. Robor își continuă creşterea

Indicele ROBOR la trei luni, folosit pentru calcularea...

România a vândut Egiptului 240.000 de tone de grâu

Egiptul a cumpărat 240.000 de tone de grâu din România.

Alocațiile pentru acești copii vor crește cu 50%

Gabriela Firea anunță că alocațiile pentru copiii aflați...

SUA, ajutor de 1,3 miliarde de dolari pentru Ucraina

Trezoreria SUA a anunţat un ajutor economic de 1,3...

Aceste amenzi se ANULEAZĂ. Decizia este definitivă

Este vorba despre un proiect de lege adoptat de Camera...

Vești proaste pentru Putin: Totul se duce de râpă în Rusia

Sectorul auto este la pământ, producția industrială este...

O verișoară a lui Putin, afectată de sancțiunile occidentale

Marea Britanie a anunțat cel mai nou val de sancțiuni...

Shell, contract uriaș pentru gazele din Qatar

Shell este pe cale să urmeze exemplul altor mari...

Crossuri externe