Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Ţările cu venituri şi mici şi mijlocii, unde locuieşte peste 85% din populaţia lumii, vor trebui să împartă dozele rămase, susţin cercetătorii de la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health din Statele Unite.
Un răspuns eficient împotriva pandemiei presupune ca ţările cu venituri mari ''să participe la o distribuire echitabilă a vaccinurilor COVID-19 la nivel global'', au mai spus aceştia.
''Incertitudinea în ceea ce priveşte accesul global la vaccinurile COVID-19 are la origine nu doar testele clinice în desfăşurare, ci şi incapacitatea guvernelor şi a companiilor producătoare de vaccinuri de a fi mai transparente şi mai responsabile în ceea ce priveşte aceste dispoziţii'', au adăugat aceştia.
ANM: Cod galben de CEAȚĂ, BURNIȚĂ şi POLEI în 2 județe
Începând cu 15 noiembrie, ţările cu venituri mari au precomandat aproape 7,5 miliarde de doze de vaccinuri de la 13 producători, se mai spune în document.
Printre acestea se numără Japonia, Australia, Canada, care au laolaltă peste un miliard de doze, dar au înregistrat mai puţin de 1% din numărul cazurilor de coronavirus din prezent.
Chiar dacă marile companii producătoare de vaccinuri ajung la capacitatea maximă estimată de producţie, aproape 25% din populaţia globului ar putea să nu aibă acces la vaccinuri pentru încă un an sau chiar mai mult, potrivit documentului.
Coaliţia People's Vaccine Alliance a spus săptămâna trecută că firmele din domeniul farmaceutic ar trebui să partajeze în mod deschis tehnologia şi proprietatea intelectuală prin intermediul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) astfel încât să poată fi fabricate doze suplimentare.
Potrivit cercetătorilor de John Hopkins, COVAX Facility, din cadrul OMS, joacă un rol cheie în a asigura un acces mai echitabil la vaccinurile aprobate, dar a obţinut doar 500 de milioane de doze, cu mult sub obiectivul său de a livra cel puţin 2 miliarde de doze până la sfârşitul lui 2021.
Lansat în aprilie, acest pact global are drept scop colectarea de fonduri din ţări bogate şi organizaţii nonguvernamentale pentru a accelera dezvoltarea şi fabricarea vaccinurilor împotriva COVID-19 şi distribuirea acestora în mod echitabil pe plan global.
Pactul a obţinut până în prezent jumătate dintre fondurile necesare, iar Statele Unite şi Rusia - jucători centrali în dezvoltarea şi fabricarea vaccinurilor - nu au aderat, se mai spune în studiul Johns Hopkins.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...