Una dintre cele mai CUMPLITE consecințe ale COVID-19. O ultimă descoperire

Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Este un ultim studiu care scoate în evidență o astfel de posibilitate
Este un ultim studiu care scoate în evidență o astfel de posibilitate
După aproape doi ani de la primul caz de COVID-19, înregistrat oficial, în ianuarie 2020, în orașul Wuhan, din China, deși boala pare să fi circulat în lume cu mult înainte, oamenii de știință continuă să descopere noi și noi detalii despre virusul în sine, dar și despre urmările afecțiunile provocate de SARS-CoV-2.

Un ultim avertisment vine de peste ocean, unde oamenii de știință au atras atenția că organele interne ale pacienților trecuți prin boala COVID-19 pot ”îmbătrăni” cu zeci de ani. Potrivit The New York Times, studiul realizat în acest sens, a implicat 89.000 de persoane vindecate și 1,6 milioane de persoane care nu au fost expuse la infecția cu coronavirus.

Trebuie precizat că la adulții sănătoși cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani, pierderea funcției renale reprezintă aproximativ un procent pe an. Infecțiile grave pot duce la deteriorarea mai severă sau chiar permanentă a acestei funcții sau la boli cronice.

Potrivit unuia dintre autorii studiului, Dr. Ziyad Al-Ali, la 4.757 dintre persoanele care au făcut COVID-19 s-a constatat o pierdere de 30% a funcției renale în decurs de un an. „Este același lucru cu o îmbătrânire cu 30 de ani”, a spus el.

Nu se știe exact de ce rinichii sunt grav afectați de infecția cu coronavirus. Potrivit oamenilor de știință, acest organ poate fi deosebit de sensibil la diferite procese inflamatorii care se produc în organism sau la activarea sistemului imunitar. De asemenea, afectarea funcției renale poate provoca probleme de coagulare a sângelui.

Citește și Anunţ de la cel mai înalt nivel pentru cei vaccinați cu Pfizer. „Va deveni normă!”

În iunie, medicii au avertizat că unii tineri au efecte secundare ale inflamației inimii după ce au fost vaccinați cu Pfizer sau Moderna. Din această cauză, tinerii amână vaccinarea sau renunță definitiv. Mai ales că studiile au demonstrat că o boală prelungită de COVID-19 poate provoca la adolescenți probleme cu sistemul cardiovascular.

Oamenii de știință de la Case University Western Reserve District din Cleveland, Ohio au analizat datele de la pacienții cu COVID-19 și de la beneficiarii de vaccin cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani. Au descoperit că inflamația inimii, cunoscută și sub numele de miocardită, a fost, după expunerea la virus, de șase ori mai frecventă la băieții nevaccinați și de 21 de ori mai frecventă la fetele nevaccinate decât colegii lor vaccinați. În aceste condiții, vaccinarea pare a fi o opțiune mai sigură, potrivit dr. Mendel Singer.

O inimă inflamată nu poate pompa sângele în mod corespunzător și această afecțiune provoacă insuficiență cardiacă și, în unele cazuri, moarte subită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Justiție
Ilie Bolojan / Foto: Florin Răvdan
Palatul Victoria
Friedrich Merz și Nicusor Dan
Casă de schimb valutar
Inspecție fiscală / Foto: Freepik
Lucrări de canalizare
Femeie la cumparaturi in supermarket
Contabil
Angajați / Foto: Freepik
Romaero

Marshall și Romaero bat palma pentru mentenanță strategică

Marshall şi Romaero au anunţat vineri o colaborare ce...

BVB
ANAF / Foto: Oana Pavelescu
Ștefan Nanu, Alexandru Nazare, Alexandru Petresci și Radu Hanga
Ghișeu / Foto: Freepik
Montare de panouri solare / Foto: Freepik
Spital / Foto: Freepik
Urs pe șoseaua Transalpina
Podul Băneasa
Furtună / Foto: MTI
Irigații / Foto: Freepik
O femeie vorbește cu un angajat al unei benzinării / Foto: Freepik
Minitari / Foto: Laurentiu Turoi / MApN
Camp petrolier / Foto: Freepik

pixel