Uncia de AUR atacă pragul de 1900 dolari. Investitorii fug de risc
Autor: Andreea Craciun
Data actualizării:
Data publicării:
Este o provocare pentru metalul galben
Este o provocare pentru metalul galben
Cotațiile la bursă pentru aur au urcat marți, 15 februarie, la un maxim al ultimelor opt luni, în contextul în care escaladarea tensiunilor dintre Rusia și Occident a stimulat cererea de active de protecție, inclusiv de metale prețioase.

Prețul spot al metalului galben a crescut, marți, cu 0,4%, până la 1879,5 dolari pe uncie, cel mai ridicat nivel din 11 iunie. Contractele futures pentru aprilie ale aurului la bursa Comex din New York au crescut cu 0,5%, la 1877,25 dolari. Valoarea maximă atinsă pe durata tranzacțiilor a fost de 188,6 dolari pe uncie, la contractele cu livrare ulterioară. 

Investitorii văd de obicei aurul ca pe un mijloc de a proteja capitalul de conflictele geopolitice. Pe fondul tensiunilor sporite din Europa de Est, prețul spot al aurului a crescut cu aproximativ 5% din 31 ianuarie și ar putea înregistra a zecea ședință consecutivă de creștere în 12 zile, a estimat agenția Reuters.

Metalul prețios a fost susținut și de scăderea dolarului în raport cu principalele valute. Indicele dolarului, care măsoară cursul de schimb al monedei americane față de un coș de valute din șase țări (euro, yen, lira sterlină, dolarul canadian, coroana suedeză și francul elvețian), a scăzut cu 0,2%, până la 96,2. Slăbirea dolarului a contribuit la creșterea atractivității metalului pentru cumpărătorii care tranzacționează în alte monede.

Citește și Autoritățile de la Ankara vor să scoată AURUL din casele turcilor. Cum vor proceda

Citește și AURUL a ieșit ÎNVINGĂTOR! A rezistat, deși mulți anunțau vremuri tulburi

Citește și Piața s-a PRĂBUȘIT! Este o situație dificilă, investitorilor le este FRICĂ

Interesul investitorilor pentru aur este în creștere pe fondul așteptărilor de înăsprire a politicii monetare din partea Rezervei Federale americane, a riscurilor geopolitice și a temerilor legate de încetinirea economiei, a declarat Edward Moya, analist senior de piață la Oanda.

Potrivit acestuia, nivelul de 1880 de dolari va rămâne principala provocare pentru aur, iar dacă va reuși să se mențină peste acest nivel, creșterea ar putea continua până la nivelul de 1900 de dolari pe uncie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel