Economia între varză și portocale. Mircea Coșea: Se joacă alba-neagra cu România
Profesorul Mircea Coșea trage...
Jurnaliștii germani spun că există dovezi care indică implicarea serviciilor secrete ruse îm otrăvirea lui Navalnîi. Conform indormațiilor obținute de Spiegel, otrava folosită împotriva lui Navalnîi este una obținută din neurotoxina Noviciok.
Otrava administrată lui Navalnîi se pare că este însă mai dură decât forma sa inițială, a explicat Bruno Kahl, președintele Serviciilor Federale de Informații (BDN), într-un raport secret citat de jurnaliștii germani.
Pentru guvernul german, compoziția toxinei este cel mai important indicator ar implicării președintelui Vladimir Putin în această chestiune. Cu cât substanța chimică folosită este mai complexă, mai nouă și mai rară cu atât mai probabilă este ca utilizarea acesteia să fie posibilă numai cu implicarea aparatului de stat din Rusia, se mai spune în raportul secret.
Serviciile de securitate germane cred la ora actuală că numai serviciile de spionaj ar fi putut să îl otrăvească pe Navalnîi pe drumul spre sau în aeroport. Acest lucru este cu atât mai evident cu cât opozantul rus era monitorizat în deaproape de serviciile secrete ruse FSB.
Rusia cere clarificări din partea Germaniei, în cazul lui Navalnîi
Navalnîi s-a probușit brusc, în timpul zborului din SIberia spre Moscova la sfârșitul lunii trecute, și a suferit convulsii severe.
Acum, opozantul rus s-a trezit din comă, fiind internat spitalul Charite din Berlin.
Autoritățile germane reconstituie tentativa de asasinat
Calculele celor care au pus la cale otrăvirea lui Navalnîi au fost ca acesta să moară în avion, în timpul zborului. Numai intervenția curajoasă a pilotului care a efectuat o aterizare de urgență la Omsk și antidotul imediat primit la spitalul local i-au salvat viața opozantului rus.
Kremlinul respinve vehement acuzațiile de tentativă de asasinat. În schimb, Moscova acuză guvernul federal că transpormă cazul într-unul politic. Vineri, Moscova a cerut ca anchetatori ruși să îl investigheze pe Navalnîi la Berlin.
Organizația pentru Prohibiția Armelor Chimice (OPAC) este și aceasta inplicată în anchetă. Conform informațiilor obținute de SPiegel, o delegație a OPAC s-a deplasat la spitalul Charite la sfârșitul săptămânii trecute pentru probe de sânge și urină prelevate de la politician, pentru investigații suplimentare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
TikTok riscă să fie suspendată...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...