Ungaria construiește o fabrică pentru vaccinuri anti-Covid. Ce ser va produce

Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Ungaria dezvoltă în acest timp un vaccin anti-COVID-19 propriu şi construieşte o fabrică de vaccinuri la Debrecen, în estul ţării.
Ungaria dezvoltă în acest timp un vaccin anti-COVID-19 propriu şi construieşte o fabrică de vaccinuri la Debrecen, în estul ţării.
Ungaria construieşte o fabrică de vaccinuri lângă frontiera cu România, la Debrecen. Premierul ungar Viktor Orban declarat că vina  privind furnizarea de vaccinuri este a Comisiei Europeane, care nu a ştiut să organizeze achiziţia de vaccinuri anti-COVID-19. Orban a susţinut că Ungaria ''ar avea acum mari probleme'' dacă nu ar fi comandat şi vaccinuri din Rusia şi China.

În timp ce Israelul ''aproape a terminat'' vaccinarea populaţiei sale şi Marea Britanie şi-a vaccinat 30%-40% din populaţie, rata medie a vaccinării în Uniunea Europeană abia ajunge la 6,8%, a adăugat premierul ungar, în declaraţia ce a fost acordată postului Radio Kossuth.

El a mai spus că Ungaria dezvoltă în acest timp un vaccin anti-COVID-19 propriu şi construieşte o fabrică de vaccinuri la Debrecen, în estul ţării. De asemenea, Ungaria a încheiat o înţelegere cu Israelul să construiască o fabrică de vaccinuri în această ţară.

Un vaccin în curs de dezvoltare va fi produs în cooperare cu Universitatea din Debrecen (DE) și Centrul Național de Sănătate Publică, a declarat și ministrul inovației și tehnologiei într-o conferință de presă.

Citește și: Certificatul de vaccinare e ca și introdus: ''Lucrăm ca să fie gata''

Întrebat despre intenţia Austriei, Cehiei, Bulgariei, Sloveniei şi Letoniei de a obţine convocarea unui summit european pe tema distribuirii vaccinurilor, premierul ungar a apreciat că Sebastian Kurz, cancelarul austriac, a avut dreptate când a sesizat această problemă, şi anume că ''unele ţări (din UE) primesc mai multe (vaccinuri) şi altele mai puţine'', deşi statele membre au convenit ca vaccinurile achiziţionate prin mecanismul gestionat de Comisia Europeană să le fie repartizate proporţional în funcţie de populaţia fiecăreia.

Potrivit lui Viktor Orban, în plus faţă de vaccinurile comandate prin acest mecanism, guvernul de la Budapesta a comandat şi 3,5 milioane de doze de vaccin din Rusia şi China (Sputnik V şi Sinopharm). 

Pe de altă parte, Viktor Orban a avertizat că valul trei al pandemiei de COVID-19 va fi mai puternic decât cele precedente, iar provocarea în perioada următoare va fi capacitatea sistemului sanitar de a face faţă din punctul de vedere al personalului şi echipamentelor, precum şi intensificarea procesului de vaccinare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bună dimineața!
Bursa de la București / FOTO: Facebook
Prof. Mircea Coșea
Foto: Freepik.com
Biroul unui judecător / Foto: Freepik
Hidroelectrica
Mircea Fechet / FOTO: Gov.ro
Miliardarul și invetitorul american Ray Dalio / FOTO: Wikipedia
Boeing
Eolian offshore / FOTO: Freepik

Energia eoliană offshore: Ce a rămas din gloria de altădată?

Carnajul bursier continuă pentru actorii din acest...

Platformă petrolieră / FOTO: Freepik
Sebastian Burduja / Foto: gov.ro
Casa de schimb valutar: Foto: Oana Pavelescu
Criză economică / Foto: Freepik

Norvegia pierde o avere: Zeci de miliarde au fost spulberate

Fondul suveran al Norvegiei, afectat de declinul pieței...

Donald Trump vorbește la telefon
Panouri fotovoltaice /FOTO: Pagina de Facebook a AFM
Unifarm / Foto: Agerpres
Camioane/ Foto: Freepik

RO e-Transport, frânat de Guvern care amână sancțiunile

Guvernul amână sancțiunile pentru e-Transport până la...

Lucrător la spații verzi / Foto: Freepik
Mașini / Foto: Freepik
La bancă
Familie / Foto: Freepik
Cristian Popa, BNR
Steagul Bulgariei
Donald Trump și Elon Musk
Donald Trump / Foto: Flickr
Bani / Foto: DCBusiness
Comisarul european pentru Buget, luptă antifraudă şi administraţie publică, Piotr Serafin

pixel