În Ungaria copii urmează cursurile digital, de acasă
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Ungaria
Ungaria
În Ungaria s-au format zece grupuri de acţiune pentru lupta împotriva răspândirii noului coronavirus, iar în urma unei prime propuneri a grupului de lucru pentru învăţământ, de luni, elevii din Ungaria nu vor mai merge la şcoală, a anunţat premierul Viktor Orbán.

În urma propunerii din domeniul învăţământului, începând cu 16 martie intră în vigoare un nou orar al şcolilor, a explicat Viktor Orbán. Se va aplica un program de lucru digital şi metode de predare pentru care să nu fie necesară prezenţa copiilor în clasă. În acest sens va fi nevoie de o nouă metodologie de predare. Recomandări în acest sens vor fi anunţate de către secretarul de stat responsabil pentru educaţie, săptămâna viitoare.

Măsura luată înseamnă că elevii nu pot intra în unităţile de învăţământ, însă directorii se vor prezenta la lucru. Şi profesorii trebuie să îşi continue activitatea, însă cu ajutorul unor instrumente digitale, a spus premierul.

Elevii se pot pregăti şi pentru bacalaureat, a spus Orbán, adăugând că există şanse bune ca examenul de bacalaureat să poată avea loc ca de obicei.

Prim-ministrul a mai spus că, acolo unde este necesar, vor putea asigura şi supravegherea în grup a copiilor mici. Cu toate acestea, cel mai bine ar fi ca aceştia să rămână acasă, a adăugat Orbán.

Copiii să nu fie lăsaţi în grija bunicilor, a cerut şeful guvernului de la Budapesta. A atras atenţia că epidemia de coronavirus nu reprezintă un pericol pentru tineri, însă părinţii şi bunicii noştri pot avea probleme serioase şi pot ajunge în stare gravă. "Să avem grijă de părinţii noştri, să avem, grijă de bunicii noştri, să avem grijă unul de celălalt", a spus premierul. Viktor Orbán a mai anunţat că s-a dispus şi construirea unei unităţi epidemiologice din containere mobile.

Premierul a enumerat grupurile de acţiune şi responsabilii acestora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.


pixel