UniCredit majorează recompensele pentru investitori
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Bani / FOTO: Freepik
Bani / FOTO: Freepik
În România, Grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services. 

Grupul bancar italian UniCredit SpA a raportat luni un profit peste aşteptări, ceea ce permite băncii să majoreze recompensele acordate acţionarilor pentru anul 2023 până la 8,6 miliarde de euro, un nou nivel de referinţă pentru băncile europene, transmite Bloomberg.

În ultimul trimestru al anului trecut, UniCredit a realizat un profit net de 2,81 miliarde de euro, de aproape trei ori mai mult decât estimau analiştii, graţie unor venituri peste aşteptări şi diminuării provizioanelor pentru credite neperformante. De asemenea, veniturile au crescut cu 4,6% în ritm anual, până la 5,98 miliarde de euro, în ultimul trimestru al anului trecut, pe măsură ce banca italiană a profitat de dobânzile mai mari.

"Intenţionăm să distribuim acţionarilor o sumă totală de 8,6 miliarde de euro pentru 2023, sau 100% din profitul net, în funcţie de obţinerea aprobărilor necesare, în creştere cu 3,35 miliarde de euro comparativ cu anul anterior. Începând din 2021, am distribuit acţionarilor 17,6 miliarde de euro, graţie unei generări de capital extrem de solide şi sustenabilităţii randamentelor", a declarat directorul general de la UniCredit, Andrea Orcel.

Pentru 2024, UniCredit se aşteaptă la un profit ajustat similar cu cel din 2023, în timp ce analiştii mizează pe un profit de 7,6 miliarde de euro. De asemenea, începând din acest an grupul bancar italian va introduce un dividend interimar şi are de gând să distribuie cel puţin 90% din profitul net ajustat.

Grupul UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. În România, Grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services. 

Citește și Unicredit își face casă nou pentru un miliard de euro

Citește și Trei bănci dispar anul acesta din România. Ce trebuie să ştie clienţii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel