Simptome post-COVID. Pierderi de memorie la un an de la boală

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Sunt cazuri înregistrate inclusiv în România
Sunt cazuri înregistrate inclusiv în România
Nu este zi care să nu vină cu noi date, noi informații despre această boală năprasnică și parșivă numită COVID-19 și care este provocată de virusul SARS-CoV-2. Aflăm, astfel, că unele cazuri pot dura luni de zile, pănă la un sau că urmări ale nenorocitei afecțiuni pot apărea după o perioadă lungă de timp de la vindecare. 

Astfel, un ultim studiu vine să confirme concluzii deja emise de oamenii de știință, precum așa numita ceaţă pe creier, care duce la pierderi de memorie şi lipsa concentrării. O conseciță care se întâlnește și la noi în România, potrivit cărora expuși sunt pacienți de peste 60 de ani, însă, în mare măsură, sunt afectați și tinerii, relatează Antena3. 

Sunt foarte multe persoane care au trecut prin boala COVID-19 și se plâng acum că le-a fost foarte greu să își reia activitatea în ritmul normal.

”Primele semne apar încă din prima perioadă de evoluție a bolii și sunt legate de cogniție. Oamenii uită, vorbesc foarte multe lucruri pe care nu le-ar vorbi de altfel. Apare, în general, la persoanele peste 60 de ani și ar trebui o colaborare între specialiștii noștri, între neurologi, psihiatrii, urgentiști și cei care tratează COVID-19.

Foarte evidente aceste tulburări care apar după COVID-19 sunt la persoanele care au trecut prin boală și care revin în urgență pentru anumite patologii care pot fi legate de evoluția bolii. Studiile există, nu sunt suficient de justificate pentru a lua niște măsuri concrete, dar putem lua în considerare această evoluție.

Citește și Cum reușește SARS-CoV-2 să distrugă creierul. Ce sechele neurologice rămân

Probabil, una dintre cauze este acea izolare care, chiar și în spital, o are pacientul și în care socializarea lui, comunicarea lui este foarte redusă. Poate psihologii ar trebui să se ocupe de acești pacienți.

(...) Această tulburare apare și la tineri, dar este mult mai puțin frecventă decât la persoanele de peste 60 de ani. Da, este cazul de vitamine, este cazul de trofice cerebrale și de un suport psihologic serios”, a declarat la Antena 3 Emil Bunda, directorul medical al Spitalului Județean Reșița.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Eolian
Cercetători/ FOTO: Freepik
Donald Trump / Foto: Agerpres / Mark Peterson POOL / EPA
Banca Centrală Europeană
Antrenament / FOTO: Captură ecran
Lucrător
Conducte de gaze / Foto: Freepik
Mar-a-Lago / FOTO :Wikipedia
Animale de companie / FOTO: Freepik
Raiffeisen Bank / FOTO: https://www.rbinternational.com/en/raiffeisen.html
Freepik.com
Foto: Freepik.com
Kristalina Georgieva / Foto: FMI
Donald Trump
Semnarea unui document / Foto: Pexels.com
Vama Giurgiu
Transgaz
Boeing
Foto: Freepik.com
Panouri fotovoltaice
Google
Bursa de Valori București
Oameni pe stradă / Foto: DCBusiness
Știrile dimineții / Foto: Freepik
Cresc SALARIILE și PENSIILE speciale ale magistraților
UE are nevoie de forță de muncă
BCE
Casă de schimb valutar / Foto: Oana Pavelescu

Furnizorii de energie, luați la control de ANPC

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor...

Termocentrala

pixel