TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Desi in sala de consiliu au fost prezenti marele sportiv roman Gica Popescu, consilier al primului ministru si coordonator al organizarii Euro2020, preşedintele Federatiei Romane de Tenis, George Cosac precum si presedintele Federatiei Romane de Rugby, Alin Petrache, toti declarandu-si suportul pentru acest proiect necesar moderniarii infrastructurii sportive din Bucuresti, USR a decis ca politica primeaza in fata initiativelor benefice pentru bucuresteni si nu au aprobat acest proiect.
Reamintim ca "Proiectul de hotarare privind modificarea indicatorilor urbanistici stabiliti prin regulamentul Local de urbanism aferent Planului Urbanistic General al Municipiului Bucuresti aprobat prin Hotararea C.G.M.B. nr. 269/200 cu modificarile si completarile ulterioare, pentru unitatea teritoriala de referinta V3b – complexe și baze sportive" aduce imbunatatiri Regulamentului General de Urbanism, elaborat si aprobat in urma cu 19 ani, care nu mai corespunde din punct de vedere tehnic cerintelor europene referitoare la facilitatile sportive.
Aceste modificari sunt necesare pentru ca infrastructura sportiva actuala (stadioane si baze sportive construite in urma cu zeci de ani) este perimata si necesita modernizari urgente, conform cerintelor europene.
De fapt, acest proiect de hotarare nu face altceva decat sa deblocheze procedura de Autorizare a extinderilor bazelor sportive existente in vederea urgentarii executarii lucrarilor de interes public incluse in programul national destinat Campionatului European de Fotbal 2020.
Subliniem ca actul normativ se refera numai la investitii publice, fie de la bugetul national, fie de la cel local, destinate sportului de masa sau de performanta. Cu alte cuvinte, prin modificarile propuse, Primaria Capitalei sau primariile de sector vor putea dezvolta proiecte de interes public, care vizeaza exclusiv facilitati pentru sport, in regim de autorizare directa (fara a mai fi nevoie de Planuri Urbanistice de Detaliu sau Planuri Urbanistice Zonale).
Concret, ceea ce se va autoriza/realiza pe terenurile 'Domeniu public cu destinatie V3b - Complexe si baze sportive' reprezinta exclusiv construirea de stadioane, baze sportive si functiuni complementare activitatilor sportive de performanta si de masa si nu dezvoltari imobiliare de interes privat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Premierul Ilie Bolojan a...
România se confruntă cu o criză...
UiPath îl numește pe David...
Ministerul Transporturilor și...
Giganții industriali europeni...
Analistul economic Petrișor...
Rovinieta se scumpește din...
Vicepremierul Tanczos Barna a...
Curs valutar BNR, 3 iulie 2025.
Preşedintele Cartel Alfa,...
Criza e reală, cifrele nu mai...
Creşterea cotei generale de...
Orban mizează pe „prima casă” în campania pentru 2026.
Medicina evoluează permanent,...
Să alegi un fierăstrău...
Avertizare pentru cei care şi-au programat călătorii în...
Într-un mediu de afaceri...