Utilizatorii WhatsApp, în pericol. O aplicaţie-fantomă fură conturile oamenilor
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
O aplicație neoficială WhatsApp Android poate fi folosită de infractori pentru a fura conturile utilizatorilor. 

Conform publicației de știri de tehnologie și securitatea informațiilor Bleeping Computer, este vorba despre YoWhatsApp

"YoWhatsApp este o aplicație de mesagerie complet funcțională, care folosește aceleași permisiuni ca aplicația standard WhatsApp și este promovată prin reclame pe aplicații populare pentru Android, cum ar fi Snaptube și Vidmate.

Aplicația include funcții suplimentare față de WhatsApp-ul obișnuit, cum ar fi capacitatea de a personaliza interfața sau de a bloca accesul la chat-uri, făcându-l atrăgător de instalat pentru utilizatori. 

La o analiză mai atentă, s-a descoperit că YoWhatsApp v2.22.11.75 sustrage datele de acces pentru WhatsApp, permițând actorilor amenințărilor să controleze conturile utilizatorilor", scrie publicația de știri de tehnologie și securitatea informațiilor bleepingcomputer.com.

"Aplicațiile false au apărut în magazinele online de aplicații de ani de zile. Din păcate, nu este o noutate faptul că o aplicație este duplicată și ademenește oamenii cu funcții suplimentare care pot convinge utilizatorii să o instaleze și utilizeze pe cea falsă. 

Cu toate acestea, utilizarea acestei aplicații neoficiale poate dăuna conturilor autentice ale utilizatorilor sau poate chiar preda accesul la conturile acestora fraudatorilor.

Preluarea contului și pierderea de date sensibile sau personale sunt întotdeauna subiecte care îngrijorează pentru că pot conduce ulterior la alte atacuri direcționate. 

Prin această autenticitate falsă, destinatarii mesajelor cad victime ingineriei sociale și ajung astfel să divulge informații personale și/sau financiare", atrage atenţia Jake Moore, Global Cyber Security Advisor pentru ESET despre aplicația YoWhatsApp.

Zuckerberg a dezvăluit ”compromisurile” făcute de Facebook

Co-fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a încercat să explice unele dintre cele mai complicate probleme ale politicii companiei în timpul unui interviu luat de Joe Rogan.

În timpul podcastului, care care a durat aproape trei ore, Zuckerberg a vorbit despre "compromisurile" pe care le presupune încercarea de a modera o platformă cu miliarde de utilizatori, pagini și postări. Nu este o responsabilitate de care Zuckerberg a spus că se bucură sau pe care și-a propus să și-o asume, în calitate de director executiv al Meta Platforms Inc. care deține Facebook, Instagram, WhatsApp și Messenger. Compania încearcă să găsească un echilibru între a elimina cât mai mult conținut negativ posibil, realizând în același timp că, cu cât sunt mai agresivi, cu atât este mai probabil să elimine ceva din greșeală, a spus el.

Aceste greșeli "sunt nașpa", a recunoscut Zuckerberg. "Totuși, cred că sunt nașpa în același mod în care este să trebuiască să treci printr-un proces penal, dar să fii dovedit nevinovat este nașpa", a adăugat el. 

Rogan l-a întrebat pe Zuckerberg despre modul în care Facebook a gestionat o știre potențial dăunătoare despre fiul lui Joe Biden, Hunter, chiar înainte de alegerile din 2020. Facebook a redus distribuția articolului prin modificarea algoritmilor săi, a spus Zuckerberg. Compania a făcut acest lucru din cauza avertismentelor pe care le-a primit de la FBI cu privire la propaganda rusă. FBI a transmis Facebook că: "Ar trebui să fiți în alertă maximă" pentru o vărsare de date din Rusia, a spus Zuckerberg. "În funcție de ce parte a spectrului politic este cineva, fie consideră că nu am cenzurat suficient, fie că am cenzurat mult prea mult", a spus el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel