Uzina Dacia și-a oprit, temporar, activitatea. Ce s-a întâmplat
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Vânzările Dacia în Marea Britanie au scăzut aproape la jumătate în iunie
Vânzările Dacia în Marea Britanie au scăzut aproape la jumătate în iunie
Uzina Dacia și-a oprit activitatea, pe fondul crizei cipurilor, care afectează întreaga industrie auto europeană. Pentru că lipsesc anumite componente electronice, mai multe secții ale uzinei de autoturisme nu mai pot funcționa. Vestea i-a luat prin surprindere pe angajați.

Industria auto locală afectată de criza microcipurilor. Constructorii auto sunt tot mai afectaţi de lipsa componentelor electronice la nivel european, astfel că şi Dacia continuă să ajusteze volumele în funcţie de evoluţie.

Bitcoin a înviat după un anunț neașteptat al Amazon.com

„Lipsa componentelor electronice continuă să afecteze industria auto, inclusiv Dacia. Depunem toate eforturile pentru a limita impactul asupra producţiei şi lucrăm într-un ritm susţinut cu furnizorii noştri. Avem celule de criză la nivelul direcţiilor de Supply Chain şi Achiziţii şi implementăm toate măsurile adecvate. Cu toate acestea, activitatea uzinei Vehicule de la Mioveni este întreruptă luni, 26 iulie“, au spus reprezentanţii Direcţiei Comunicare Dacia.

Lipsa microcipurilor loveşte industria auto după o serie de înăspriri ale normelor de poluare şi o limitare a emisiilor de dioxid de carbon la o medie de 95 g CO2/km per grup auto, pe lângă pandemie şi reducerea producţiei din 2020 care a determinat pierderi de miliarde de euro. Pierderile au venit când constructorii deja investeau masiv în electrificare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel