Vacanță. La ce trebuie să se aștepte românii care merg în Bulgaria
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
O atmosferă destul de confuză
O atmosferă destul de confuză
Este ora mesei și în centrul de vaccinare din Sofia, aleile sunt aproape pustii: puțini sunt bulgarii care vin să primească serul. Nu, doze sunt suficiente, dar dezinformarea domnește în Bulgaria, de departea cea mai puțin imunizată țară din UE, scrie AFP într-un reportaj pe această temă.

În condițiile în care la nivel mondial se vorbește despre al patrulea val al pandemiei de COVID-19, când țări europene revin la unele restricții suspendate la începutul verii pe fondul creșterii numărului de cazuri noi, în Bulgaria doar 15% din cei 6,9 milioane de locuitori ai săi au fost complet vaccinați. Departe, foarte departe de media europeană, de 53,3%. 

Pe străzile capitalei, un pensionar spune că nu are încredere în vaccinurile dezvoltate în grabă și de dragul banilor, în timp ce un altul recunoaște, mai în glumă, mai în serios, că preferă efectul binefăcător al rachiului.

”Cred că totul este o invenție pentru a împrăștia panică”, afirmă, la rândul său, Gheorghi Dragoev, un muncitor în vârstă de 45 de ani. ”Iar dacă virusul chiar există, sunt convins că voi reuși să îl înving”, a continuat el. 

De la începutul campaniei de vaccinare în UE, ”noi am fost invariabil, ultimii”, deplânge ministrul Sănătății, Stoicio Kațarov, subliniind că bulgarii ”sunt prea receptivi la teoriile conspirației”. În acest context, autoritățile au fost, chiar, obligate să distrugă mii de doze sau să le doneze altor țări. 

Citește și Veste bună pentru TURIȘTII români din Bulgaria. Condițiile de călătorie

Pe internet circulă tot felul de articole, sute de oameni își dau cu părerea, sunt postate numeroase videoclipuri. Printre acestea sunt câteva ce susțin că, odată cu vaccinul în organism sunt introduse cipuri. Alții amplifică efectele secundare ale vaccinurilor, exprimându-se în termeni apocaliptici, numai buni să bage groaza în oameni. Iar oficialii se dovedesc incapabili să spulbere dubiile cetățenilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel