Un ultim astfel de studiu legat de vaccinuri a fost efectuat de oamenii de știință de la Imperial College London și publicat în revista Science. Cercetătorii au dorit să afle care este, în relitate, efectul unei singure doze de vaccin, subiect despre care, în spațiu public, circulă o sumedenie de informații mai mult sau mai puțin avizate.
Experții au ajuns la concluzia că o singură doză de vaccin crește gradul de protecție împotriva diferitelor variante ale coronavirusului SARS-CoV-2, dar NUMAI ÎN CAZUL celor care au trecut, anterior, prin boala COVID-19, provocată de virusul SARS-CoV-2.
Specialiștii au analizat probe de sânge prelevate de la personalul medical din spitalele Barts și Royal Free după prima doză de vaccin dezvoltat de compania americană Pfizer, după tehnologia descoperită de firma germană BioNTech. Nivelul imunității (anticorpi, celule B cu memorie și celule T ucigașe) a fost evaluat în comparație cu tulpina SARS-CoV-2 originală, precum și tulpina Kent, care este dominantă în Marea Britanie și tulpina sud-africană.
Citește și Vaccinul Pfizer. Statele Unite și-au dat acordul
Cercetătorii au descoperit că persoanele care au avut anterior infecții ușoare sau asimptomatice, după o singură doză de vaccin ARN, și-au sporit semnificativ protecția împotriva tulpinilor africană și britanică. În schimb, cei care nu au făcut, anterior, COVID-19 au avut răspunsuri imune mai slabe după prima doză, ceea ce înseamnă că pot contracta noi variante ale virusului.
Rămâne neclar ce nivel de protecție oferă celulele T. Mutațiile din tulpinile Kent și Africa de Sud ar putea reduce imunitatea celulelor T, o pot spori sau nu o vor afecta în niciun fel în comparație cu tulpina inițială, în funcție de diferențele genetice dintre oameni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...