Vaccinaţii pot intra fără restricţii în SUA, din 8 noiembrie, dar există o PROBLEMĂ
Autor: Antonia Popescu | 15 oct, 18:59
Austriecii aplică amenzi de mii de euro
Austriecii aplică amenzi de mii de euro
SUA vor ridica pe 8 noiembrie, pentru persoanele vaccinate, restricţiile în vigoare din martie 2020 privind călătoriile internaţionale, a căror menţinere i-a nemulţumit pe mulţi dintre partenerii lor, în primul rând europeni.

„Noua politică americană privind călătoriile, care necesită vaccinare pentru călătorii străini în SUA, va intra în vigoare pe 8 noiembrie”, a declarat vineri Casa Albă într-un comunicat confirmând data acestei ridicări a restricţiilor, care a fost deja anunţată luna trecută, scrie USA Today.

Confruntate cu pandemia, Statele Unite şi-au închis frontierele din martie 2020 pentru milioane de călători care veneau în special din Uniunea Europeană, Regatul Unit sau China, apoi mai târziu din India sau Brazilia. De asemenea, SUA şi-au închis punctele de intrare pe cale terestră pentru turiştii din Canada şi Mexic.

Aceste măsuri au putut provoca situaţii personale dureroase şi daune economice.

Pentru călătorii care sosesc cu avionul, Statele Unite vor solicita, pe lângă dovada vaccinării şi un test negativ efectuat în termen de trei zile înainte de plecare şi stabilirea de către companiile aeriene a unui sistem de urmărire a contacţilor.

G Ad:

Cum a pierdut Guvernul Cîțu acești BANI EUROPENI. Negrescu a explicat

Pentru calea terestră, Casa Albă a anunţat săptămâna aceasta că ridicarea restricţiilor se va face în două etape. Începând cu 8 noiembrie, vor putea trece graniţa Canadei sau a Mexicului persoanele care vin din motive considerate neesenţiale, de exemplu familiale sau turistice, cu condiţia să fie vaccinate. Persoanele care vin din motive imperioase – de exemplu şoferii de camioane – vor fi scutite de aceste restricţii.

Dar din ianuarie, obligaţia de vaccinare se va aplica tuturor vizitatorilor care trec frontierele terestre, indiferent de motivul pentru care intră pe teritoriul Statelor Unite.

Departamentul de Stat al SUA a transmis săptămâna aceasta o alertă de călătorie de gradul 4, cel mai ridicat nivel, emisă de Centrele pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), prin care le solicită cetăţenilor americani să evite călătoriile în România din cauza situaţiei epidemiologice provocate de înmulţirea cazurilor de COVID-19.

”Evitaţi călătoriile în România, iar dacă trebuie să călătoriţi în România, asiguraţi-vă înainte că sunteţi vaccinaţi cu schema completă”, menţionează CDC în alerta emisă, avertizând în acelaşi timp că ”din cauza situaţiei actuale din România chiar şi persoanele vaccinate cu schema completă pot risca să contacteze şi să răspândească variante de COVID-19”.

Ştiri Recomandate

Horoscop. Decembrie, luna SUCCESULUI pentru aceste zodii

Ultima lună a anului 2021 va fi o perioadă puternică din...

COVID-19. Indignare la OMS: Așa nu mai merge! Trebuie făcut

În actuala conjunctură a pandemiei este prioritar "să...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro