Vaccinul ajunge și în Republica Moldova. Când vine prima tranșă
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Situația devine din în în ce mai dramatică în Moldova
Situația devine din în în ce mai dramatică în Moldova
Primele doze de vaccin împotriva COVID-19 vor ajunge în Republica Moldova la mijlocul lunii februarie în cadrul programului COVAX pentru a asigura accesul echitabil la vaccinurile anticoronavirus pentru ţările sărace, a informat într-un comunicat de presă Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale (MSMPS) de la Chişinău.

Este vorba despre 24.570 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech (Comirnaty) şi 264.000 de doze produse de Oxford/AstraZeneca, transmite Agerpres.

Vaccinul produs de Pfizer/BioNTech va fi depozitat la Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică, care va asigura condiţiile necesare de păstrare la o temperatură cuprinsă între -90°C şi -60°C. Ulterior, vaccinurile vor fi distribuite către punctele de vaccinare, cu respectarea lanţului de frig.

Vaccinul produs de Oxford/AstraZeneca va fi livrat în Republica Moldova în tranşe, începând cu sfârşitul lunii februarie, pentru trimestrul I şi trimestrul II. Acest vaccin trebuie păstrat la o temperatură între +2°C şi +8°C, aminteşte MSMPS.

Citește și: Vaccinul AstraZeneca. Veste EXTRAORDINARĂ de la producător

Potrivit comunicatului citat, Republica Moldova va recepţiona gratuit prin intermediul COVAX suficiente doze pentru a vaccina 20% din populaţia de 3,5 milioane de locuitori. Ulterior, Republica Moldova va procura prin intermediul COVAX vaccinuri la un preţ preferenţial.

Conform datelor transmise la 1 februarie, Republica Moldova a înregistrat 159.894 de cazuri confirmate de coronavirus şi 3.438 de decese, transmite Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel