Vaccinul de la Moderna NU IARTĂ nimic. Concluzii EXTRAORDINARE
26 ian, 21:25, de  Simona Haiduc
Potrivit companiei americane Moderna, vaccinul său COVID-19 rămâne eficace împotriva variantei britanice a coronavirusului, dar gradul de protecție a preparatului scade ușor împotriva tulpinei sud-africane. Opțiunea ar fi o doză suplimentare de vaccin. 
Studiile au demonstrat că este cu adevărat eficace
Studiile au demonstrat că este cu adevărat eficace

Prin urmare, Moderna a decis să lanseze, „ca măsură de precauție”, studii care au ca scop testarea unei doze suplimentare dezvoltate special împotriva variantei sud-africane. Experții se așteaptă ca vaccinul Moderna, numit mRNA-1273, "să protejeze împotriva variantelor detectate până acum", a anunțat compania după testarea probelor de sânge prelevate de la opt persoane care au primit medicamentul.

„Studiul nu a evidențiat un impact semnificativ asupra titrurilor (nivelurilor, n.r.) de anticorpi neutralizanți împotriva variantei B.1.1.7 comparativ cu variantele anterioare”, a explicat Moderna.

În schimb, față de varianta sud-africană, s-a observat „o reducere de șase ori” a nivelurilor de anticorpi neutralizanți - un tip specific care se atașează la faimoasa proteină Spike -. „În ciuda acestei reduceri”, nivelurile de anticorpi „rămân peste ceea ce se așteaptă ca fiind necesar pentru a oferi protecție”, a subliniat Moderna.

Citește și PROFEȚII. Baba Vanga. O veste BUNĂ, într-o mare de vești PROASTE

Rezultatele studiilor, realizate în colaborare cu Institutele Naționale Americane de Sănătate (NIH), vor fi prezentate lumii științifice. "Suntem încurajați de aceste noi date, care ne consolidează încrederea că vaccinul Moderna împotriva Covid-19 ar trebui să protejeze împotriva acestor noi variante detectate", a apreciat șeful Moderna, Stéphane Bancel.

Un studiu de fază 1 asupra acestei noi formule, numit mRNA-1273.351, va fi lansat în Statele Unite. Pot fi folosite pentru a spori protecția „în combinație” cu alte vaccinuri, potrivit Moderna. Compania va testa, de asemenea, impactul injectării unei a treia doze din vaccinul deja existent.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

LOTO. REPORT SUBSTANȚIAL pentru duminică. Care sunt sumele

Duminica, 28 februarie, vor avea loc noi trageri Loto...

COVID-19. Medicamentul care salvează vieți

Studiile recente demonstrează că un medicament care se...

Oficiali ruși au părăsit Coreea de Nord cu drezina

Coreea de Nord și-a sigilat granițele cu China și Rusia...

Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro