Vaccinul Pfizer. Experți israelieni: Informațiile au fost INCORECTE
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Pui, vaci și apartamente oferite la loteriile pentru vaccinare în Asia
Pui, vaci și apartamente oferite la loteriile pentru vaccinare în Asia
Medicii israelieni au stabilit că vaccinul Pfizer nu afectează capacitatea femeilor de a rămâne însărcinate. „Studiul nostru arată încă o dată că zvonurile care circulă pe internet, potrivit cărora acest ser ar reprezenta un pericol pentru femeile ce-și doresc copii, sunt complet nefondate”, scriu cercetătorii în lucrarea lor de cercetare publicată pe medRxiv.

Vaccinurile dezvoltate de Pfizer și Moderna reprezintă proteine ce conțin fragmente din ARN-ul virusului SARS-CoV-2. Ele pătrund în celulele umane, obligându-le să producă numeroase fragmente din stratul proteic al coronavirusului. Nu fac nici un rău: dezvoltă doar imunitate.

Ambele vaccinuri s-au dovedit a fi foarte eficiente, iar medicii israelieni sub conducerea lui Miriam Safray au dorit să afle cât de reale sunt zvonurile legate de unul dintre efectele secundare ale vaccinului Pfizer: scăderea fertilității la femei.

Studiul lor a implicat 47 de femei care au fost inseminate artificial la clinica Universității din Ierusalim în perioada februarie-mai a acestui an și care au primit vaccinul în același timp. S-au făcut analize, s-au prelevat probe. 

Citește și COVID-19. Eficacitatea VACCINURILOR la femei și bărbați. SURPRIZĂ

La final s-a costatat că nu au existat modificări semnificative în ceea ce privește buna funcționare a aparatului de reproducere al femeii. Safray și colegii ei speră că, astfel, rezultatele studiului lor vor convinge multe femei că zvonurile nu au nicio legătură cu realitatea și că trebuie să asculte de recomandările medicilor și epidemiologilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel