Vaccinul Pfizer, ÎNVINS la puncte de alt ser! Este VERDICTUL experților sud-africani
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Este un alt punct de vedere
Este un alt punct de vedere
Supra-rapelul cu vaccinul în doză unică dezvoltat de compania Johnson & Johnson a crescut cu mai bine de 20% gradul de protecție împotriva formelor grave ale bolii COVID-19, ce necesită spitalizare.

Este rezultatul unui nou studiu realizaat de specialiștii din Africa de Sud, țara unde a fost depistat pentru prima dată varianta Omicron a coronavirusului, lucrarea de cercetare care nu a fost încă supuse unei analize independente, așa cum se procedează pentru confirmarea sau nu a verdictului. 

În cadrul acestui studiu, au participat cu precădere angajați din domeniu sănătății, care au primit fiecare două doze din vaccinul Johnson & Johnson, relatează agenția Reuters.

O a doua doză de ser a fost administrată unui număr de 69.092 de persoane, în perioada 15 noiembrie - 20 decembrie.

Booster-ul s-a dovedit eficient în proporție de 84% pentru a preveni spitalizarea în cazul angajaților care au fost infectați în urma răspândirii variantei Omicron. Eficacitatea a crescut în interval de 14 zile după a doua injecție de la 63% la 84%. 

Citește și Compania Pfizer, anunț oficial privind vaccinul împotriva OMICRON

Concluzia acesti studiu a fost comparată cu rezultatul altui studiu, efectuat la înpeputul lunii decembrie, tot în Africa de Sud, și potrivit căruia două doze de vaccin Pfizer oferă o protecție de 70% împotriva spitalizării.

Oamenii de știință din Africa de Sud au alertat pentru prima dată Organizația Mondială a Sănătății privind existența tulpinii Omicron, la sfârșitul lunii noiembrie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...


pixel