Vaccinul Pfizer. Premierul: Asta a fost de la început ideea
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Premierul a explicat ce se întâmplă cu dozele de vaccin
Premierul a explicat ce se întâmplă cu dozele de vaccin
Premierul Florin Cîţu a declarat că România ar putea vinde o parte din vaccinurile achiziţionate până în prezent prin intermediul Uniunii Europene.

El subliniat, într-o emisiune la Digi 24, că, deşi serul Pfizer are un termen de valabilitate mai scurt, România nu a avut probleme cu data de expirare a acestui tip de vaccin.

Şeful Executivului a spus că o parte dintre vaccinurile achiziţionate de autorităţile române vor fi donate Ucrainei.

"Până acum nu am avut probleme cu vaccinul, cu data de expirare. Vom vedea dacă va fi. Putem să vindem, bineînţeles, şi aici sunt foarte mulţi doritori, sunt foarte multe ţări care vor să cumpere acest vaccin. Asta a fost de la început ideea, să comandăm mai mult ca să putem după aceea să vindem. Noi am donat şi către Republica Moldova. O să donăm şi către Ucraina", a afirmat Cîţu.

Citește și Ungaria se pune pe fabricat vaccinuri anticovid

De asemenea, premierul a vorbit despre existenţa unui contract cu autorităţile din Republica Moldova pentru vânzarea de vaccinuri AstraZeneca.

"Avem din Republica Moldova deja un contract să le punem la dispoziţie pentru vânzare două serii de doze lunar, până când termină campania de vaccinare", a adăugat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel