Vaccinul rusesc, apă de ploaie? Medici vaccinați au făcut covid-19
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Trei medici din regiunea rusă Altai s-au infectat cu SARS-CoV-2 după ce au primit mult-lăudatul vaccin ”Sputnik V”, pe care însuși președintele Vladimir Putin îl ridică în slăvi, declarând sus și tare cât de bun și de eficient este respectivul tratament. Dar iată surpriză neplăcută? Veștile proaste se răspândesc rapid, iar presa rusă ridică întrebări și vrea răspunsuri. 

Răspunsuri care nu au întârziat să vină: persoanele vaccinate nu au apucat să producă anticorpi la SARS-CoV-2 după vaccinare și de aceea s-au infectat cu noul coronavirus, a anunțat viceministrul Sănătății, Aleksei Kuznețov.

”Vaccinul ”Sputnik V” este alcătuit din două componente: la 21 de zile de la prima injecție se efectuează a doua. Pacientul este considerat vaccinat și, implicit, protejat împotriva virusului, numai după trei săptămâni de la a doua injecție: este perioada în care se formează imunitatea”, a precizat oficialul rus, citat de agenția RIA Novosti. 

Potrivit explicațiilor sale, rezultatele pozitive ale testelor PCR efectuate de cei trei medici vaccinați înseamnă că ”în momentul întâlnirii cu agentul patogen, acele persoane nu dobândiseră încă suficienți anticorpi. 

Prin urmare, a continuat responsabilul rus, încercând să fie cât mai convingător, cei care își fac vaccinul, trebuie să continue să respecte măsurile individuale de protecție cel puțin trei săptămâni după a inocularea celui de-al doilea component al tratamentului. 

Citește și Cine a finanțat de fapt vaccinul Pfizer

Trebuie menționat că, potrivit unor ultime sondaje de opinie, aproape 60% dintre locuitorii marilor orașe din Rusia refuză să fie vaccinați cu ”Sputnik V”. Unii spun că nu au încredere, alții că nu se vaccinează din principiu sau că preferă să mai aștepte. Între timp însă, Putin a anunțat că Rusia va avea un al treilea vaccin anti-covid. Și acesta va fi tot un fel de apă de ploaie? 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel