Vaccinuri COVID-19. Este MAREA TEAMĂ a oamenilor de știință
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
O teamă cât se poate de reală
O teamă cât se poate de reală
Într-adevăr, există o teamă, o preocupare majoră. Este vorba de riscul ca, din cauza noilor variante de virus SARS-CoV-2, vaccinurile dezvoltate în prezent să ”se învechească prea repede”. Mutațiile ar putea face tratamentele aplicate în prezent ineficiente împotriva COVID-19. Prin urmare, cercetătorii din întreaga lume caută acum modalități de „modernizare” rapidă a vaccinurilor.

Vaccinurile COVID-19 devin învechite din cauza apariției unor noi tulpini de coronavirus, a declarat Michael Kinch, expert în vaccinuri al Universității Washington din St. Louis, relatează Bloomberg.

Potrivit publicației, Marea Britanie, Statele Unite și alte țări care dezvoltă sau au dezvoltat deja vaccinuri împotriva infecției cu coronavirus caută acum opțiuni pentru actualizarea acestora, cu scopul de a proteja mai bine împotriva virusului mutant.

După cum susține Kinch, dezvoltatorii au acum instrumentele pentru „modernizarea” vaccinurilor. Cu toate acestea, pentru ca medicamentele să țină pasul cu mutațiile virusului, sunt necesare abordări alternative pentru a schimba rapid vaccinul. În special, companiile farmaceutice trebuie să învețe să răspundă rapid la modificările proteinei spike al virusului SARS-CoV-2, care este utilizat pentru a pătrunde în celulele sănătoase.

Citește și MRIYA. Avionul de peste 1 miliard $ pe care Rusia l-a scăpat printre degete

„Motivul pentru care mulți dintre noi suntem îngrijorați nu este că vaccinurile disponibile vor înceta brusc să funcționeze. Ideea este că vor deveni treptat învechite ”, a insistat Kinch.

Andrew Pollar, expert șef la Universitatea din Oxford, implicat în studiile despre vaccinuri, este de acord. Potrivit acestuia, dezvoltatorii caută un medicament universal care să reziste cu succes diferitelor tulpini de coronavirus. Cu toate acestea, companiile nu știu încă ce mutații se vor răspândi în lunile următoare.

„Înțelegem ce mutații se întâmplă acum. Dar virusul va continua să se schimbe sub influența imunității umane ”, a explicat Pollard.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...


pixel