Valabilitatea cardului de sănătate. Care sunt cardurile prelungite cu încă 7 ani
Autor: Antonio Grigore
Data publicării:
Valabilitatea cardului de sănătate este de 7 ani, cu excepția cardurilor emise înainte de 31 decembrie 2014, a căror valabilitate a fost prelungită cu încă 7 ani.
Valabilitatea cardului de sănătate este de 7 ani, cu excepția cardurilor emise înainte de 31 decembrie 2014, a căror valabilitate a fost prelungită cu încă 7 ani.
Perioada de valabilitate a cardului național de asigurări de sănătate este de șapte ani, dar cardurile emise înainte de 31 decembrie 2014 

Potrivit comunicării Casei de Asigurări de Sănătate, perioada de valabilitate a cardului de sănătate este de 7 ani, cu excepția cardurilor emise anterior datei de 31 decembrie 2014, a căror valabilitate a fost prelungită cu încă 7 ani.

Prelungirea valabilităţii cardului se face în mod automat în sistem.

Astfel , cardurile de sănătate emise în anul 2013 sunt valabile până în anul 2027, iar cardurile de sănătate emise in anul 2014 sunt valabile până in anul 2028.

Citește și: ANRE atenționează: Dacă schimbați contractul, verificați ACESTE condiții

Toate celelalte carduri emise după data de 31 decembrie 2014 au valabilitate 7 ani. De exemplu, un card de sănătate emis în ianuarie 2015 este valabil până în ianuarie 2022. (Art. 6^1 din HG nr. 900/2012 cu modificările şi completările ulterioare), se precizează în informările Casei de Asigurări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.


pixel