Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Numărul societăţilor comerciale şi al persoanelor fizice autorizate (PFA) intrate în insolvenţă a crescut cu 8,12% în primele patru luni din 2022, comparativ cu perioada similară a anului trecut, fiind înregistrate 2.171 de insolvenţe, conform datelor publicate pe site-ul Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).
Cele mai multe firme şi PFA-uri intrate în insolvenţă au fost înregistrate în Bucureşti, respectiv 391, însă au fost în scădere cu 5,56% faţă de ianuarie-aprilie 2021, când au fost consemnate 414 insolvenţe.
Pe locurile următoare în ierarhia insolvenţelor se află judeţele Bihor, cu 202 de insolvenţe (plus 30,32%), Cluj - 140 (minus 15,66%) şi Timiş - 110 (plus 11,11%).
Cele mai puţine insolvenţe s-au înregistrat în judeţele Harghita, respectiv 6, în creştere cu 20% faţă de aceeaşi perioadă din 2021, Covasna - 8 (minus 27,27%) şi Gorj - 9 (minus 47,06%).
Pe domenii de activitate, cel mai mare număr de insolvenţe a fost consemnat în comerţul cu ridicata, amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor, respectiv 561 (minus 6,81% faţă de primele patru luni din 2021), construcţii - 426 (plus 32,71%) şi industria prelucrătoare - 261 (plus 3,98%).
În aprilie 2022 au fost înregistrate 561 de insolvenţe.
Citește și Efectele crizei, tot mai evidente: Peste 1500 de firme, intrate în insolvență
la mijlocul lunii trecute, ministrul Economiei, Florin Spătaru, anunța că vor urma numeroase investiții străine, mai ales în domenii de interes pentru țara noastră, precum auto-moto, iar unde discuțiile cu reprezentanți ai oamenilor de afaceri din Germania deja au avut loc.
”Eu nu vă pot spune câte fabrici vom face, dar vă pot promite că vor fi investiții directe străine, vor fi investiții ale actualelor companii care au investit în România și vor continua la noi și își vor extinde domeniul de activitate. Am discutat în Germania cu reprezentanți ai oamenilor de afaceri. E vorba de investiții în sectorul auto-moto, componente și baterii, unde avem o situație dificilă în acest sector.
Din nou, avem o situație foarte complicată cu livrările din Asia. Aceste companii doresc asigurarea unor facilități de producție în Europa. Săptămâna aceasta am discutat cu reprezentanți ai mediului de afaceri din Germania, am prezentat avantajele investițiilor în România.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
SUA apără acordul propus de...
Guvernul s-a decis în privința...
Rating susţinut de apartenenţa...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...
Afacerile stârnesc interes până...
Data de 28 februarie 2025 este...
Donald Trump a câștigat...
Ce se întâmplă cu sezonul turistic din Santorini....
SUA ar putea tăia accesul...
Care este secretul? Nu este...
O selecție a celor semnificative informații ale zilei...
Cercetătorii chilieni au...
Hon Hai propune o colaborare cu...
La o lună după începutul celui de-al doilea mandat al...
Un cuțit de 150.000 de dolari ar putea părea pentru unii...
Bursa de la București încheie...
Libera circulație...