Economia între varză și portocale. Mircea Coșea: Se joacă alba-neagra cu România
Profesorul Mircea Coșea trage...
Numărul societăţilor comerciale şi al persoanelor fizice autorizate (PFA) intrate în insolvenţă a crescut cu 8,12% în primele patru luni din 2022, comparativ cu perioada similară a anului trecut, fiind înregistrate 2.171 de insolvenţe, conform datelor publicate pe site-ul Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).
Cele mai multe firme şi PFA-uri intrate în insolvenţă au fost înregistrate în Bucureşti, respectiv 391, însă au fost în scădere cu 5,56% faţă de ianuarie-aprilie 2021, când au fost consemnate 414 insolvenţe.
Pe locurile următoare în ierarhia insolvenţelor se află judeţele Bihor, cu 202 de insolvenţe (plus 30,32%), Cluj - 140 (minus 15,66%) şi Timiş - 110 (plus 11,11%).
Cele mai puţine insolvenţe s-au înregistrat în judeţele Harghita, respectiv 6, în creştere cu 20% faţă de aceeaşi perioadă din 2021, Covasna - 8 (minus 27,27%) şi Gorj - 9 (minus 47,06%).
Pe domenii de activitate, cel mai mare număr de insolvenţe a fost consemnat în comerţul cu ridicata, amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor, respectiv 561 (minus 6,81% faţă de primele patru luni din 2021), construcţii - 426 (plus 32,71%) şi industria prelucrătoare - 261 (plus 3,98%).
În aprilie 2022 au fost înregistrate 561 de insolvenţe.
Citește și Efectele crizei, tot mai evidente: Peste 1500 de firme, intrate în insolvență
la mijlocul lunii trecute, ministrul Economiei, Florin Spătaru, anunța că vor urma numeroase investiții străine, mai ales în domenii de interes pentru țara noastră, precum auto-moto, iar unde discuțiile cu reprezentanți ai oamenilor de afaceri din Germania deja au avut loc.
”Eu nu vă pot spune câte fabrici vom face, dar vă pot promite că vor fi investiții directe străine, vor fi investiții ale actualelor companii care au investit în România și vor continua la noi și își vor extinde domeniul de activitate. Am discutat în Germania cu reprezentanți ai oamenilor de afaceri. E vorba de investiții în sectorul auto-moto, componente și baterii, unde avem o situație dificilă în acest sector.
Din nou, avem o situație foarte complicată cu livrările din Asia. Aceste companii doresc asigurarea unor facilități de producție în Europa. Săptămâna aceasta am discutat cu reprezentanți ai mediului de afaceri din Germania, am prezentat avantajele investițiilor în România.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
TikTok riscă să fie suspendată...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...