Vârsta de pensionare. Premierul Cîțu: Sunt mai multe soluţii
Autor: Delia Gheață
Data actualizării:
Data publicării:
Care este părerea premierului
Care este părerea premierului
Premierul Florin Cîţu a declarat, joi, că nu se discută despre corelarea vârstei de pensionare cu creşterea speranţei de viaţă.

"Nu. Sunt mai multe soluţii şi nu avem nimic concret în acest moment. Ne uităm ce au făcut şi în alte ţări. Ideea pe care au speculat-o este aceea că se discută despre un obiectiv de a creşte speranţa de viaţă în România. Nu e nicio legătură, dar este un obiectiv foarte bun, important pentru noi. Înseamnă că vom fi mai sănătoşi, vom fi mai puternici, o societate mai puternică, mai sănătoasă. Sunt două obiective: eliminarea sărăciei şi de a creşte speranţa de viaţă în România", a spus premierul la B1Tv, chestionat dacă se discută despre o posibilă creştere a vârstei de pensionare.

Întrebat dacă vârsta de pensionare trebuie corelată cu creşterea speranţei de viaţă, premierul a răspuns: "Asta vom vedea atunci când vom face legea pensiilor. Nu discută nimeni de aşa ceva acum". "Nu a fost luată nicio decizie. Sunt discuţii. Rolul acestor grupuri de lucru este exact acela de a avea discuţii. Sunt foarte multe discuţii într-un grup de lucru", a adăugat premierul.

Citește și Venituri la buget. Florin Cîțu: Vă vom arăta că putem

Cîţu a afirmat că nu este niciun scandal în legătură cu pensiile.

"Eu am spus anul trecut că nu e bine să comentăm doar zvonuri şi doar ştiri care apar pe la colţuri. Rolul Opoziţiei este clar acela de a exagera, de a manipula, de a zbiera. În acest moment, există în coaliţie un grup de lucru care se ocupă de reforma pensiilor şi la Ministerul Muncii. Vom avea o reformă a sistemului de pensii care are un obiectiv foarte clar, nu doar de a recalcula pensiile în România, obiectivul este de a reaşeza sistemul de pensii să fie sustenabil şi peste 10 şi peste 15 ani. Aşa cum este astăzi, dacă nu facem nimic, în 15 ani colapsează", a susţinut prim-ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.


pixel