Veste bună pentru viitorii șoferi. Noile modificări ale Codului rutier au intrat în vigoare
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Serviciul permise
Serviciul permise
Noi modificări aduse Codului rutier intră în vigoare și veștile sunt bune pentru cei care vor să susțină examenele pentru obținerea permisului de conducere.

Schimbările intră în vigoare din această săptămână și care oferă celor care vor să obțină permisul de conducere mai multă flexibilitate și ușurință în obținerea acestui document.

Proba teoretică se poate da acum oriunde în țară, nu doar în localitatea de domiciliu, eliminând inconvenientul deplasărilor lungi pentru susținerea examenului.

Modificarea vine ca o veste bună pentru cei care doresc să obțină permisul de conducere, oferindu-le posibilitatea de a alege centrul de examinare cel mai convenabil din punct de vedere geografic sau al programului.

Conform noilor modificări, proba teoretică a examenului pentru obținerea permisului de conducere va putea fi susținută în orice autoritate competentă din România, nu doar în locația de domiciliu sau reședință, așa cum este stabilit în prezent de Codul rutier. Cu toate acestea, proba practică și eliberarea permisului se vor putea face doar în fața autorității competente din locul de domiciliu sau reședință a solicitantului.

Citește și: Aplicaţie pentru a afla câte puncte de penalizare ai şi când expiră suspendarea permisului auto

Noua modificare schimbă și condițiile privind obținerea permisului de conducere și prevede că pregătirea teoretică și practică pentru obținerea permisului va fi organizată sub forma unor module și va fi recunoscută reciproc de către unitățile autorizate în acest domeniu. Cu alte cuvinte, școlile de șoferi vor trebui să recunoască cursurile parcurse de candidați la alte școli similare.

Mai mult, o altă facilitate introdusă este și faptul să de reducere perioada necesară pentru obținerea dreptului de a conduce. Conform noilor prevederi, candidații nu vor mai fi obligați să finalizeze întreaga școală de șoferi (care include instruirea teoretică și practică) înainte de a susține proba teoretică; aceștia vor putea susține proba teoretică imediat după terminarea pregătirii teoretice și vor putea face pregătirea practică ulterior, înainte de a susține proba practică.

Noua lege oferă un termen de 180 de zile pentru modificarea actelor normative secundare, termen în care se va putea implementa complet posibilitatea susținerii probei teoretice oriunde în țară.

Schimbările din Codul rutier reprezintă un pas important spre simplificarea procedurii de obținere a permisului de conducere și o mai bună adaptare la nevoile candidaților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

De ce a inventat Guvernul lozul Team România

Până la debutul Jocurilor Olimpice de la Paris mai este...

Număr record de firme radiate în România

În primele trei luni ale anului peste 25.000 de firme au...

Programul de Paște al magazinelor Lidl din România

Cum funcționează magazinele Lidl în zilele Sărbătorilor...

SUA interzic importul de uraniu din Rusia

Senatul american a aprobat marți o lege prin care se...

Plăți de 119 milioane de euro pentru agricultori

Cele mai semnificative plăți, în valoare de 112,7...

China își flexează mușchii și testează al treilea portavion

Presa de stat chineză a anunțat că primul portavion de...

De Sărbători, românii riscă amenzi de până la 5000 de lei

Sunt prevederi legislative pe care românii fie nu le...

Record de mortalitate în fermele de somon din Norvegia

Aproape 63 de milioane de somoni au murit prematur anul...

Schimbare la vârful Tuborg România

Tuborg România anunță o schimbare în managementul organizației, prin...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel