Urmărește dezbaterea live

Veste proastă pentru toți românii! Claudiu Năsui a făcut ANUNȚUL
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
România este pe primul loc în Uniunea Europeană la alocări pentru plata „bugetarilor”
România este pe primul loc în Uniunea Europeană la alocări pentru plata „bugetarilor”
Claudiu Năsui vine cu un avertisment pentru români. Fostul ministru al Economiei a mărturisit că statul a crescut din nou factura la energie.

Claudiu Năsui a explicat care va fi impactul asupra buzunarului a milioane de români.

„Cu toată tevatura politică, un lucru a trecut neobservat ieri. Au mai crescut puțin taxele din prețul energiei electrice.

Prețul energiei electrice include pe lângă accize și TVA, certificate verzi și o contribuție de cogenerare. Certificatele verzi subvenționează energia verde, iar contribuția de cogenerare subvenționează centralele de cogenerare pe gaz.De ieri a crescut ‘contribuția de cogenerare de înaltă eficiență’ cu 49% (de la 0.01712 lei/kWh la 0.02554 lei pe kWh).

Impactul în preț va fi mic. Dar picătură cu picătură toate se adună. Mai ales că TVA-ul aplică și acestei contribuții deci orice creștere e deodată cu încă 19% mai mare.Până la plafonare, statul ne mai crește puțin factura”, a scris Claudiu Năsui pe Facebook.

Guvernul va subvenţiona o parte din gigacalorie, dar în baza unor principii de alocare clar stabilite, a declarat prim-ministrul interimar Florin Cîţu.

„Este o situaţie specială şi, indiferent de situaţia politică, trebuie să venim cu soluţii în momentul acesta. Şi aş vrea să avem o discuţie foarte onestă şi transparentă despre nevoile clare. Am văzut discuţiile pe care le-aţi avut cu Ministerul Finanţelor şi aş vrea să împărţim aceste nevoi până la finalul anului şi după aceea în prima parte a anului viitor, până în aprilie, pentru că o să facem aceste alocări împreună cu câteva alocări pentru Ministerul Sănătăţii şi vreau să am o situaţie reală.(…) Referitor la sume, eu am văzut situaţia (…). Am cerut situaţia soldului fiecărei localităţi care a cerut, fiecărui UAT, pentru a fi mai pragmatic, dar ca orizont de timp să ştiţi că ne vom mişca foarte rapid”, a afirmat premierul interimar, luni, la întâlnirea în sistem videoconferinţă cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România, pentru identificarea unei soluţii pentru subvenţia la gigacalorie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...


pixel