Vestea zilei despre salariile poliţiştilor. Ordonanţa, publicată în Monitorul Oficial
Autor: DCBusiness Team | 09 iun 2023, 07:33
Foto: Politia Romana
Foto: Politia Romana
Este vestea dimineţii pentru poliţişti.

"Ordonanța prin care salariile polițiștilor vor fi acordate începând cu luna iunie la nivelul prevăzut în grila Legii-cadru 153/2017 (anexa VI) a fost adoptată și publicată în Monitorul Oficial.

Vorbim despre acordarea ultimei tranșe restante din valoarea salariului prevăzut în grila din Legea 153/2017 începând cu 1 iunie, pe care o vom resimți la salariul încasat pe 14 iulie și care însumează, în medie 374 lei net. De asemenea, partea a doua, reprezentată de aplicarea integrală a Legii 153/2017, prin calculul tuturor elementelor salariale la noul salariu urmează să se realizeze în luna august după rectificarea bugetară și se va resimți la salariul încasat pe 14 septembrie", anunţă Sindicatul Europol.

 

Iată ce prevede actul normativ: 

 

Guvernul României adoptă prezenta ordonanță de urgență.

Art. I. — La articolul I din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 168/2022 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1186 din 9 decembrie 2022, cu completările ulterioare, după alineatul (14) se introduc două noi alineate, alin. (15) și (16), cu următorul cuprins:

„(15) Prin derogare de la prevederile art. 12 alin. (2) din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare, începând cu luna iunie 2023, salariile de bază ale personalului care ocupă funcțiile prevăzute în anexa nr. II la aceeași lege se stabilesc la nivelul salariilor de bază prevăzute de această lege pentru anul 2022.

(16) Prin derogare de la prevederile art. 12 alin. (2) din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare, începând cu luna iunie 2023, soldele de funcție/salariile de funcție ale personalului care ocupă funcțiile prevăzute în anexa nr. VI la aceeași lege se stabilesc la nivelul soldelor de funcție/salariilor de funcție prevăzute de această lege pentru anul 2022.”

Art. II. — În aplicarea art. I, la stabilirea cuantumului brut al soldelor de funcție/salariilor de funcție/salariilor de bază ale personalului, aferent lunii iunie 2023, se are în vedere această lună, în integralitate.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ultima zi pentru înscrierea în programul Rabla Local

Ultima şansă pentru cei care deţin o rablă şi vor să...

Uzinele Volkswagen și Audi din lumea întreagă s-au oprit

Miercuri, 27 septembrie, toate uzinele din lumea...

Semne bune din partea economiei Germaniei

Inflația germană a coborât la cel mai scăzut nivel din...

România va produce izotopi medicali și apă grea

SN Nuclearelectrica S.A. şi Laurentis Energy Partners, o...

Furtună pe piața metalelor: Prețurile cresc, stocurile scad

O evoluție care i-a luat, se pare, prin surprindere pe...

Turcia va livra gaze naturale Republicii Moldova

De altfel, Turcia va livra, prin compania Botas, gaze...

Crossuri externe