Vești bune de la Guvern privind majorarea salariului minim și punctul de amendă
Autor: Georgel Simionică
Data actualizării:
Data publicării:
Marcel Ciolacu / Foto: gov.ro
Marcel Ciolacu / Foto: gov.ro
La începutul ședinței de Guvern de joi, 30 mai a.c., premierul Marcel Ciolacu a făcut câteva precizări importante pentru români.

Începând cu 1 iulie, salariul minim brut pe economie va crește la 3.700 de lei, iar Guvernul a anunțat că va şi creşterea la 300 de lei a suma deductibilă aplicată acesteia, o măsură destinată să sprijine angajații și solicitată de întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri). Premierul Marcel Ciolacu a confirmat că Guvernul a identificat resursele necesare pentru a susține această inițiativă, în cadrul unei discuții informale cu jurnaliștii.

Măsuri adiționale pentru șoferi și salariați

Odată cu majorarea salariului minim, Guvernul va îngheța punctul de amendă pentru șoferi, care este în mod obișnuit calculat în funcție de pragul salariului minim. Aceasta înseamnă că valoarea punctului de amendă nu va crește proporțional cu salariul minim, oferind astfel o ușurare financiară pentru conducătorii auto.

Săptămâna viitoare, Guvernul va adopta hotărârea privind stabilirea salariului minim și o ordonanță de urgență care va reglementa neimpozitarea celor 300 de lei. Astfel, câștigul net pentru cei care primesc salariul minim va crește cu aproximativ 300 de lei de la 1 iulie, conform calculelor oficiale. Această măsură este prevăzută, pentru moment, să fie aplicată până la sfârșitul anului.

Impactul deciziilor

Creșterea salariului minim și netaxarea parțială sunt măsuri menite să îmbunătățească puterea de cumpărare a angajaților și să sprijine IMM-urile într-o perioadă de provocări economice. Premierul Ciolacu a subliniat importanța acestei măsuri pentru a stimula consumul intern și pentru a susține creșterea economică a țării.

În concluzie, măsurile anunțate reflectă angajamentul Guvernului de a sprijini angajații și IMM-urile, contribuind totodată la stabilitatea și dezvoltarea economică pe termen scurt și mediu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Foate firmele, obligate să accepte plata cu cardul

Începând cu 16 iunie, Legea 406/2023 impune firmelor,...

Revolut se pregătește să vândă multe acțiuni, înainte de IPO

Compania are în vedere să vândă acțiunile, în valoare de...

Noi beneficiari ai normei de hrană. Modificare a OG 26/1994

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Dan Vardie: "Mașinile diesel nu mai au viitor"

Dan Vardie, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi...


pixel