Veşti bune pentru cei care lucrează în Marea Britanie: Mai multe drepturi pentru angajați, de luna viitoare
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Londra / FOTO: Freepik
Londra / FOTO: Freepik
Veşti bune pentru lucrătorii din Marea Britanie.

Viceprim-ministrul britanic, Angela Rayner, a declarat duminică că guvernul va introduce luna viitoare o nouă legislație menită să ofere mai multe drepturi angajaților, transmite Reuters.

Guvernul încearcă să echilibreze cererile sindicatelor, care finanțează tradițional Partidul Laburist aflat la guvernare, și preocupările liderilor de afaceri legate de unele dintre schimbări.

Proiectul de lege privind drepturile angajaților va include măsuri precum interzicerea contractelor de muncă cu ore zero, aproximativ 1 milion de persoane din Marea Britanie având contracte de muncă care nu specifică un număr minim de ore și sunt plătite doar pentru orele lucrate efectiv. De asemenea, proiectul va interzice tacticile de concediere și reangajare.

Laburiștii s-au angajat, de asemenea, să facă concediul parental, plata pentru concediu medical și protecția împotriva concedierilor abuzive disponibile din prima zi de muncă, deși perioadele de probă vor rămâne în vigoare.

„Vom propune legislația luna viitoare,” a declarat Rayner pentru BBC. „Oamenii vor vedea drepturi mai bune pentru angajați, cele mai îmbunătățite drepturi pentru o generație.”

Guvernul a promis să adopte legislația în termen de 100 de zile de la alegerile naționale din iulie. Unele companii afirmă că nu este clar ce intenționează guvernul.

Rayner a făcut aceste declarații la începutul conferinței anuale a Partidului Laburist, care are loc în orașul Liverpool din nordul Angliei, unde miniștrii sunt sub presiune din cauza deciziei de a limita plățile pentru combustibilul de iarnă pentru persoanele în vârstă și donațiile pentru îmbrăcăminte și ospitalitate.

Mai devreme în această săptămână, Rayner și secretarul pentru afaceri Jonathan Reynolds s-au întâlnit cu reprezentanți ai companiilor și sindicatelor pentru a discuta modalități de eliminare a contractelor cu ore zero, în urma angajamentului laburiștilor de a pune capăt flexibilității „unilaterale” pe care o oferă aceste contracte și de a se asigura că angajații primesc notificări rezonabile cu privire la schimbările de ture.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Londra / FOTO: Freepik
Doi fermieri stau pe un tractor / Foto: Freepik
Cereale / Sursa: Freepik.com
Mina / sursa: Freepik.com
Foto: Pexels.com

India investighează Netflix, iar acuzaţiile sunt grave

India investighează practicile de afaceri ale...

Sediu al ANAF / Foto: Oana Pavelescu
Marcel Boloș / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Armata Israeliană a lansat un atac în Beirut / Foto: Captură Video
Știrile dimineții / sursa foto: Freepik.com
pexels.com

Turcia pune frână importurilor de vehicule hibride plug-in

Turcia impune condiţii stricte la importurile de...

Telegram / sursa foto: Wikimedia Commons / Yuri Samoilov
foto: pexels.com
Capitoliul / FOTO: Freepik
ANAF / Foto: Oana Pavelescu
Wall Street
Foto: BVB
Foto: www.pexels.com
Camera Deputaților / FOTO: Facebook
pexels.com

Gucci, spectacol fabulos la Săptămâna Modei de la Milano

Gucci a încercat să recreeze magia apusurilor de vară la...

pexels.com
pexels.com
vouchere sociale
Birouri
Lei / sursa foto: Freepik.com @Vlad Ispas
Yen japonez / sursa: Freepik.com
Foto: Pexels.com

pixel