Veşti proaste pentru angajaţii Ford. Compania anunţă concedieri în Europa
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Ford. Foto: Mike - Pexels
Ford. Foto: Mike - Pexels
Ford anunţă concedieri în Europa.

Ford intenţionează în următorii trei ani să concedieze în Europa 3.800 de persoane care lucrează la dezvoltarea de produs şi în sectorul administrativ, a anunţat marţi producătorul auto american, citând costurile în creştere şi necesitatea unei structuri mai suple, în contextul trecerii la producţia de vehicule electrice, transmite Reuters.

Aproximativ 2.300 dintre locurile de muncă desfiinţate vor fi la fabricile Ford din Koln şi Aachen (Germania), 1.300 în Marea Britanie şi 200 în alte regiuni din Europa. Ford intenţionează să îndeplinească acest obiectiv prin programe de plecări voluntare, a informat grupul american.

Ford va păstra în Europa aproximativ 3.400 de ingineri care vor ajuta la producerea maşinilor pe baza tehnologiei de bază oferite de omologii lor din SUA şi o vor adapta la nevoilor clienţilor din Europa, a anunţat Martin Sander, şeful diviziei europene de vehicule electrice şi directorul Ford Germania.

Acesta a adăugat: "Este necesară o activitate semnificativ mai scăzută la actualele sisteme de propulsie faţă de cele folosite la motoarele pe combustie. Ne îndreptăm spre o lume cu mai puţine platforme globale, unde este necesară mai puţină muncă pe segmentul de inginerie. De aceea trebuie să facem ajustări".

Nu s-a schimbat nimic în privinţa strategiei de electrificare a Ford, a dat asigurări Sander. Producătorul auto american s-a angajat ca până în 2035 să vândă în Europa exclusiv automobile electrice, iar până în 2024 ar urma să fie lansate trei noi automobile electrice şi patru noi vehicule comerciale electrice, pe piaţa europeană.

Ford ar urma să lanseze anul acesta primul său vehicul electric în Europa produs pe platforma MEB a Volkswagen la uzina din Koln şi ia în considerare aducerea unei platforme Ford în Europa, posibil la fabrica sa din Valencia, a declarat Sander.

Acesta a adăugat: "Pregătim compania pentru a concura şi a câştiga într-o regiune care se confruntă cu turbulenţe economice şi geopolitice fără precedent".

Producătorul auto american trebuie să fie "agresiv" în privinţa îmbunătăţirii calităţii şi structurii costurilor în Europa şi Statele Unite, afirma recent directorul general al Ford, Jim Farley, la prezentarea rezultatelor financiare, în timp ce directorul financiar John Lawle spunea că productivitatea inginerilor Ford în Europa este cu 25-30% mai redusă decât ar trebui să fie.

Pe data de 15 februarie, Farley şi Lawler ar urma să ia cuvântul la o conferinţă care se desfăşoară la New York, dedicată modului în care compania îşi revizuieşte operaţiunile pentru a stimula creşterea.

Forţa de muncă pe care Ford o are în Europa a fost afectată de un val de disponibilizări în 2019 şi 2020, în contextul în care producătorul auto a vrut să ajungă la o marjă operaţională de 6% în Europa, un obiectiv care a fost dejucat de pandemia de coronavirus, astfel că în primele nouă luni ale anului trecut Ford a realizat în Europa o marjă de profit brut de doar 2,2% din vânzări.

Subsidiara Ford din Europa produce, vinde şi oferă servicii pentru brandul Ford de vehicule în 50 de pieţe, având aproximativ 45.000 de angajaţi la propriile sale facilităţi şi la societăţile mixte, conform informaţiilor postate pe site-ul companiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel