Viața la bloc. Ce amenzi riscă cei care nu respectă orele de liniște
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Amenzile sunt foarte mari pentru cei care deranjează liniște în bloc
Amenzile sunt foarte mari pentru cei care deranjează liniște în bloc
Conform unui document care trebuie să fie afișat la fiecare bloc, asociațiile pot stabili și alte ore de liniște decât cele care sunt prevăzute de lege.

După cum stabilește Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, perioadele de liniște sunt cuprinse între 22:00-8:00 și 13:00-14:00. Astfel, dacă un locatar tulbură liniștea vecinilor în aceste intervale, acesta poate fi sancționat de polițiști cu amenzi cuprinse între 500 și 1.500 de lei.

Polițiștilor le-au fost acordate noi atribuții iar amenzile care sunt acordate pentru tulburarea liniștii publice au fost majorate.

Viața la bloc. AMENZI de 3.000 de lei pentru deranjarea orelor de liniște

Conform noilor modificări, dacă un locatar deranjează vecinii de mai multe ori în 24 de ore, acesta va fi sancționat cu amenzi cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei și cu muncă in folosul comunității de până la 120 de ore.

Pot fi amendați și cei care fac zgomot în afara orelor de liniște. Legea stipulează că „tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă” poate fi sancționată cu amenzi cuprinse între 200 și 1.000 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel