Economia între varză și portocale. Mircea Coșea: Se joacă alba-neagra cu România
Profesorul Mircea Coșea trage...
În scrisoarea trimisă încă din 18 martie, premierul ungar Viktor Orban a cerut Comisiei Europene să-i deblocheze fondurile ce revin Ungariei în cadrul planului european de redresare post-pandemie, inclusiv partea de împrumuturi pe care până în prezent nu intenţiona să o acceseze, precizând că intenționează să folosească o parte din aceste fonduri pentru activităţi umanitare, apărare, controlul graniţelor şi alte acţiuni legate de gestionarea crizei umanitare după invazia rusă în Ucraina.
Ungaria a primit până în prezent peste 450.000 de refugiaţi din Ucraina şi ''responsabilitatea comună'' a statelor UE este esenţială în gestionarea acestei crize, remarcă premierul ungar în scrisoarea sa. ''În acest scop, Ungaria nu cere decât un acces imediat şi efectiv la fondurile europene care îi sunt alocate şi să le poată folosi în mod flexibil pentru destinaţiile cele mai adecvate în gestionarea crizei'', subliniază Viktor Orban, care la alegerile legislative din 3 aprilie se va confrunta cu un front unit al opoziţiei.
Premierul ungar precizează că în final guvernul său a decis să solicite şi partea de împrumuturi din PNRR, circa 9 miliarde de euro, după ce hotărâse să acceseze numai componenta de granturi din planul european de redresare post-pandemie.
Citește și Război în Ucraina. "Pe masa NATO se află propuneri PERICULOASE", spune Viktor Orban
Ajutor pentru o frabrică
Merită precizat că Executivul european a aprobat măsurile Ungariei de a acorda un ajutor de 209 de milioane de euro grupului sud-coreean SK Innovation Co pentru fabrica sa de baterii destinate automobilelor electrice, a treia în această ţară, transmite Reuters.
Proiectul va ajuta la crearea de locuri de muncă şi la dezvoltarea regiunii, fără a distorsiona concurenţa, a precizat Executivul comunitar.
La această fabrică vor fi produse baterii litiu-ion şi module de baterii pentru vehiculele electrice. SK Innovation livrează baterii pentru maşinile electrice produse de Volkswagen, Ford Motor, Hyundai Motor şi alte companii auto.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Profesorul Mircea Coșea trage...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
TikTok riscă să fie suspendată...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...
România intensifică lupta...
Gazprom, pe fondul pierderilor...
Grupaj de știri.