Viktor Orban se ”bate” cu un mogul care a făcut avere din pornografie
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Viktor Orban
Viktor Orban
Gyorgy Gattyan, care a făcut avere cu site-ul de streaming pentru adulți LiveJasmin, este contracanditatul lui Viktor Orban la alegerile parlamentare de anul viitor.

Într-o serie de videoclipuri de campanie pe Facebook publicate în această săptămână, Gattyan spune că dorește să își folosească expertiza în domeniul IT pentru a "angaja" candidați pentru fiecare dintre cele 106 circumscripții electorale din Ungaria, înainte de alegerile care vor avea loc în jurul lunii aprilie. Aceștia i s-ar alătura în ceea ce el oferă ca fiind o transformare digitală a sistemului de sănătate, a educației și a guvernului, scrie Bloomberg.

În vârstă de 51 de ani, proprietarul Docler Holding, cu sediul în Luxemburg, și-a transformat compania într-un grup diversificat, cu interese care variază de la capital de risc și imobiliare sau la IT, în ultimii ani, ceea ce l-a transformat într-unul dintre cei mai bogați oameni din Ungaria.

Gyorgy Gattyan

 

În cazul în care Gattyan și-ar pune la bătaie fondurile sale ample pentru o campanie parlamentară independentă, acest lucru ar putea complica potențial încercarea opoziției de a pune capăt guvernării lui Orban după mai mult de un deceniu. Un grup fragmentat de partide a reușit abia în acest an să se unească împotriva administrației Orban, care a fost o sursă constantă de conflict pentru Uniunea Europeană.

Ungaria sare în apărarea Poloniei și acuză instituțiile UE

Peter Marki-Zay, candidatul comun al opoziției la funcția de prim-ministru ales în cadrul alegrilor primare de luna trecută, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la potențiala intrare în teren a lui Gattyan împotriva partidului Fidesz al lui Orban,

"Putem învinge Fidesz doar cu colaborarea deplină a opoziției", a declarat Marki-Zay pentru televiziunea RTL. "Orice acțiune care are ca scop divizarea opoziției servește intereselor Fidesz."

Într-un filulețt de prezentare pentru un interviu acordat Podcastului Friderikusz, care urmează să fie difuzat integral joi seara, Gattyan a declarat că încă mai este la timp pentru a-și transforma mișcarea într-un partid cu drepturi depline care să poată participa la alegeri și să "rupă cu trecutul".

"Șansele arată că am putea chiar să câștigăm", a mai spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel