Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Producătorul taiwanez va fi nevoit să recurgă la cea mai mare creștere de prețuri în urma majorării cu circa 20% a costurilor de producție.
TSMC este cel mai mare producător de cipuri din lume și compania responsabilă de procesoarele utilizate de Apple, AMD, Nvidia, Qualcomm și chiar unele produse Intel.
Conform informațiilor făcute publice, creșterea prețurilor variază în funcție de client, noul tarif intrând în vigoare la primirea notificării. TSMC a refuzat să confirme care sunt noile prețuri pentru cipurile produse de acesta.
Specialiștii au confirmat pentru Wall Street Journal că cele mai complexe și mai scumpe cipuri, cum ar fi procesoarele, vor costa cu aproximativ 10% mai mult, iar semiconductorii produși în număr foarte mare (cum sunt cei produși pentru constructorii de automobile) vor costa cu 20% mai mult decât în prezent. Noile prețuri vor fi valabile începând cu finalul anului acesta.
Aprovizionarea cu semiconductori a devenit un factor din ce în ce mai important pentru marile companii de tehnologie și automobile, întrucât cipurile continuă să fie greu de găsit.
Raportul Wall Street Journal nu specifică dacă Apple va fi afectată de creșterile de preț ale TSMC sau dacă va alege să transfere aceste costuri suplimentare clienților prin creșteea prețurilor pentru produsele sale.
Dar TSMC este singurul furnizor din lume capabil să producă cipuri la nivelul și volumul dorit de Apple, care are nevoie de tehnologia producătorului taiwanez pentru a-și produce cipurile din seria A și seria M pentru produsele sale.
Dar creșterea prețurilor pentru ceea ce era deja una dintre cele mai importante și mai scumpe componente ale unui dispozitiv (de exemplu, două dintre cele mai scumpe părți ale iPhone 12 sunt modemul Qualcomm și A14 SOC) înseamnă că am putea fi îndreptați spre creșteri de preț pe unele dintre cele mai populare dispozitive din lume, spune publicația Theverge.
Citește și: Scumpirile la gaze îi afectează și pe cei care stau la bloc. Ce se întâmplă cu întreținerea
Noile prețuri vor reduce problemele de aprovizionare pentru TSMC întrucât va exista o cerere mai mică. Acest lucru îi va permite companiei asiatice să se focalizeze mai bine pe investițiile sale ambițioase pentru extinderea capacității, care includ cheltuieli de 100 de miliarde de dolari până în 2023, pentru planuri precum centrul său de producție de 12 miliarde de dolari din Arizona și pentru alte proiecte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...