Franța cheamă ”la arme” futurologi și scriitori de SF. Care e scopul
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Ce ne așteaptă în viitor
Ce ne așteaptă în viitor
Ministerul francez al apărării înființează ”Echipa roșie”, un nou detașament format din futurologi și scriitori de romane SF. Care va fi rolul lor? Unul foarte simplu pentru asemenea specialiști: vor prognoza amenințările la adresa securității țării. 

Potrivit unui raport al Agenției de inovații în apărare (Agence de l'innovation de Défense), pentru elaborarea politicii de apărare a țării se impune ”o analiză la zi a mediului strategic”, o misiune imposibilă fără identificarea, după cum precizează textul, ”a viitoarelor pericole” și a ”noilor factori de vulnerabilitate”.

Iată de ce, explică mai departe documentul menționat, s-a decis crearea ”Echipei roșii”, alcătuită din cinci-șase persoane, care vor ”prognoza eventuale scenarii distrugătoare”. Mai concret, membrii noii structuri vor studia eventualele consecințe ale implementării tehnologiilor digitale, inclusiv a inteligenței artificiale.

Citește și Armata SUA avertizează: Vom apăra misterioasa Zonă 51!

Ca atare, militarii subunităților și ai serviciilor speciale vor primi scurte recomandări despre cum să facă față unor asemenea amenințări. Numele futurologilor și ale scriitorilor de SF cu care se poartă negocieri nu au fost dezvăluite. Iar detaliile muncii lor vor rămâne, la rândul lor, confidențiale.

În urmă cu trei zile s-a anunțat că în Libia au fost observati magi militari din Nigeria și Chad. Se crede că unele dintre părțile implicate în războiul civil din această țară, izbucnit în 2011, folosesc puterea vrăjitorilor pentru a le anihila voința oamenilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel