Vine o SECETĂ DEVASTATOARE! Totul va fi dat peste cap
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Totul va fi dat peste cap
Totul va fi dat peste cap
Un scenariu apocaliptic descris de oamenii de știință, care trag semnale de alarmă în speranța că vocea lor va fi auzită și se vor lua măsurile necesare până nu o să fie prea târziu. Pe de o parte Terra este amenințată de o secetă devastatoare, iar pe de alta, topirea ghețarilor va duce la dispariția mai multor state insulare.

Omenirea riscă să se confrunte cu o secetă dintre cele mai severe în următorii ani, provocată de perturbarea circulației apei în natură, rezultat al încălzirii globale, arată omul de știință Peter Gleick într-un studiu prezentat în podcastul său de la Yahoo News.

Expertul a explicat că, pe măsură ce clima devina tot mai caldă este de mai multă apă. "Apa din rezervoarele noastre se evaporă mai repede. Va fi nevoie de tot mai multă apă pentru a iriga culturile", a subliniat cercetătorul.

Dacă se acționa la timp

Gleick a amintit că predicțiile privind schimbările climatice se adeveresc, iar efectul activităților desfășurate de om asupra naturii se amplifică. El a amintit, de asemenea, că politicienii au ignorat prea mult timp avertismentele specialiștilor în mediu, care, de câțiva ani vorbesc de iminentul pericol al unor catastrofe majore. Dacă măsurile necesare ar fi fost adoptate la momentul potrivit, consecințele ar fi fost mai blânde, a susținut expertul.

În același timp, Peleniza Alofa, coordonatoarea rețelei globale de acțiune climatică a ONG-urilor de mediu, a atras atenția că încălzirea globală va duce la dispariția mai multor state insulare din cauza topirii gheții și a creșterii nivelului mării.

Ne va înghiți casele complet

Printre teritoriile care pot avea de suferit de pe urma schimbărilor climatice se numără Kiribati, Tuvalu și Insulele Marshall. Potrivit estimărilor specialistei, creșterea nivelului mării și intensificarea furtunilor tropicale reprezintă un risc pentru viața oamenilor și pentru agricultura din regiune.

"Nu este vorba de evenimente punctuale. Este vorba despre un fenomen natural care amenință să ne înghită complet casele", a declarat Alofa.

Citește și Avertisment, Terra, amenințată de un efect de domino catastrofal

Mai bine mai târziu, decât niciodată. 450 de companii financiare din 45 de țări s-au unit pentru a forma Alianța financiară de la Glasgow pentru neutralitate carbon și care are ca scop combaterea schimbărilor climatice. Printre participanții la această inițiativă se numără bănci, companii de asigurări, companii de audit, burse de valori, agenții de rating și fonduri de pensii, ale căror active cumulate se ridică la 130.000 de miliarde de dolari - aproximativ 40% din activele globale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Spania se confruntă cu o rată a șomajului în creștere

Contractelor temporare, precum și productivitatea...

Informaţia zilei de la Ministerul Muncii

Vestea zilei pentru seniori.

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel