Violențe la Ierusalim. Ciocniri între extremiștii evrei și cei arabi
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Efectivele poliției au fost desfășurate în tot orasul Ierusalim pentru a preveni pe cât posibil violențele. Scopul poliției pe tot parcursul nopții a fost să țină cele două grupuri cât mai departe unul de celălalt posibil.
Efectivele poliției au fost desfășurate în tot orasul Ierusalim pentru a preveni pe cât posibil violențele. Scopul poliției pe tot parcursul nopții a fost să țină cele două grupuri cât mai departe unul de celălalt posibil.
Zeci de oameni au fost răniți și arestați în timp ce extremiștii evrei de extremă dreaptă au mărșăluit prin Ierusalimul de est, scandând „Moarte arabilor”.

Protestele au avut loc în principal la Poarta Damascului din Orașul Vechi din Ierusalim, unde tinerii arabi au aruncat cu pietre și sticle în poliție, relatează  The Jerusalem Post.

Grupul evreiesc - condus de organizația de extremă dreapta Lehava - a anunțat mai devreme în ziua aceea că va merge la poartă pentru a opri arabii și a le reaminti de cine aparține Ierusalimul.

Efectivele poliției au fost desfășurate în tot orașul pentru a preveni pe cât posibil violențele. Scopul poliției pe tot parcursul nopții a fost să țină cele două grupuri cât mai departe unul de celălalt posibil.

Citește și: Putin a luat porumbelul păcii în brațe și-l arată Ucrainei

Tinerii arabi au deschis noaptea aprinzând artificii la Poarta Damascului, strigând „Allah akhbar”. În același timp, relatează presa israeliană, sute de tineri evrei din organizația extremistă de extremă dreaptă Lehava au ajuns la poarta din Piața Zion de-a lungul străzii Jaffa, strigând „Moarte arabilor” și „Răzbunare”. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel