Virusul SARS-CoV-2 a învățat să se infiltreze în ADN-ul uman
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
O descoperire ce oferă răspuns la o serie de întrebări
O descoperire ce oferă răspuns la o serie de întrebări
Oamenii de știință de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) au demonstrat că virusul SARS-CoV-2 este capabil să încorporeze propriile informații genetice în genomul unei celule infectate prin transcriere inversă, se arată într-un articol publicat în revista Proceedings of the National Academy of Sciences.

Ca urmare a acestui proces, celula produce transcrieri himerice, ceea ce explică de ce ARN-ul viral este detectat la pacienții vindecați.

Cercetătorii au arătat că, deși SARS-CoV-2 nu este un retrovirus, are capacitatea de a insera copii ADN ale secvențelor sale de ARN în genomul unei celule umane.

S-a constatat că secvențele de virus ARN non-retrovirale sunt prezente în genomul multor specii de vertebrate, inclusiv la oameni. Ca atare, celulele sunt capabile să producă molecule de ARN himerice în care sunt prezente fragmente virale.

Oamenii de știință au identificat astfel de semne de transcriere inversă ca ADN-ul care se repetă, la capetele cărora există secvențe virale și secvențe care sunt recunoscute de endonuclează LINE-1, o enzimă care clivează legături în ADN.

Citește și Declarație ȘOCANTĂ! Virusul SARS-CoV-2 vrea să TRĂIASCĂ precum oamenii

Astfel, inserarea informațiilor virale genetice are loc printr-un retrotransposon aparținând clasei LINE-1. Un retrotransposon este un element genetic mobil ce se poate răspândi prin genomul unui organism prin copiere și lipire. Se crede că retrotranspozonii din clasa LINE-1 reprezintă peste 20% din genomul uman.

Potrivit cercetătorilor, integrarea și transcrierea secvențelor virale explică detectarea ARN-ului viral prin PCR la pacienții recuperați. Aceste fragmente sunt incapabile să genereze noi viruși, dar nu este clar dacă au vreo activitate biologică care să contribuie la un sindrom postcovid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România a importat mai mult cărbune în 2024

În urmă cu câteva zile, Institutul Național de...

De ce cumpără SUA milioane de barili de petrol. Analiză

Procedând ca atare, Statele Unite rezolvă, practic, două...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...

Date de ultimă oră privind cifra de afaceri din industrie

Informațiile vin de la Institutul Național de Statistică. 

Orezul va deveni mai scump, pe fondul fenomenelor meteo

Diferite probleme care țin, în mare parte, de fenomene...

Naf Naf a primit trei oferte de preluare

Trei oferte de preluare sunt pe masă pentru...


pixel