Virusul SARS-CoV-2. Cercetătorii GREȘESC: Nu caută unde trebuie
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Virusul au superputeri ascunse. Trebuie găsite!
Virusul au superputeri ascunse. Trebuie găsite!
Majoritatea covârșitoare a cercetătorilor s-au focalizat pe mutațiile din interiorul proteinei Spike. O gravă eroare, este concluzia unui nou studiu ce pune în evidență faptul că alte mutații, aproape ignorate, ascund riscuri neluate în seamnă, scrie publicația Science et Avenir. 

Mutațiile, aceste adevărate ascunzători! Ele pot infecta mult mai multă lume, se reproduc mult mai rapid, pot chiar evita anticorpii... Și totuși, lista superputerilor lor este încă departe de finalizare! Cel puțin așa susțin autoriii unui foarte recent studiu elaborat de Universitatea din California San Francisco (UCSF) și University College London (UCL). 

Oamenii de știință sugerează că avantajele evolutive ale virusului asigurate de mutațiile faimoasei proteine Spike sunt cu siguranță potențate de puterile ascunse și, implicit, nestudiate, ale mutațiilor din alte proteine ale virusului. Un subterfugiu ieșit în evidență la varianta Alpha (detectată în Marea Britanie), care reușește, se pare, să se pitească în imunitatea noastră innăscută, facilitând infectaarea. 

”Lumea științifică este obsedată de proteina Spike, importantă pentru a pătrunde în celulele umane, dar, odată ajunsă acolo, ce se întâmplă? Nu am aruncat o privire, fiind exemplul perfect de miopie de care dă, uneori, dovadă, lumea științifică”, spune Nevan Krogan, expert în genetică la UCSF și autor al studiului. În opinia lui, proteina Spike a captat toată atenția, pentru că anticorpii pe ea trebuie să o recunoască. 

Citește și Tulpina indiană te ”joacă pe degete”. Care este marea GREȘEALĂ

”Imunitatea poate fi împărțită în adaptivă, cu anticorpi specifici concentrați pe proteina Spike, și înnăscută, o barieră ce apără organismul de toate tipurile de infecții, prima linie de apărare și, prin urmare, este firesc să ne întrebăm dacă varianta Alpha nu este, cumva, și rezultat al capacității virusului de a trece peste acest obstacol”, amintește, în context, Clare Jolly, de la UCL, co-autor al studiului. 

”Nimeni nu contestă rolul mutațiilor din proteina Spike, dar cele din afara ei ar putea fi dacă nu mai importante, cel puțin la fel de interesante din punctul de vedere al caracteristicilor lor. Sunt alte nouă mutații potențial importante în alte patru gene. Ele trebuie studiate fiecare în parte. Deoarece nu trebuie să neglijăm faptul că și alte tulpini, nu doar Alpha sau Delta (varianta indiană) ascund de ochii noștri noi superputeri. Trebuie să știm, în primul rând pentru a pune capăt acestei pandemii și pentru a preveni alte nenorociri”, a subliniat Nevan Krogan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

De ce americanii vor să interzică TikTok

TikTok și proprietarul rețelei de socializare,...

Porturile belgiene, invadate de mașini electrice chinezești

Consecință a volumului impresionant de producție al...

Bijuterii: Richemont achiziționează grupul italian Vhernier

Gigantul elvețian Richemont, proprietar printre altele...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel