Virusul SARS-CoV-2. Cercetătorii GREȘESC: Nu caută unde trebuie

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Virusul au superputeri ascunse. Trebuie găsite!
Virusul au superputeri ascunse. Trebuie găsite!
Majoritatea covârșitoare a cercetătorilor s-au focalizat pe mutațiile din interiorul proteinei Spike. O gravă eroare, este concluzia unui nou studiu ce pune în evidență faptul că alte mutații, aproape ignorate, ascund riscuri neluate în seamnă, scrie publicația Science et Avenir. 

Mutațiile, aceste adevărate ascunzători! Ele pot infecta mult mai multă lume, se reproduc mult mai rapid, pot chiar evita anticorpii... Și totuși, lista superputerilor lor este încă departe de finalizare! Cel puțin așa susțin autoriii unui foarte recent studiu elaborat de Universitatea din California San Francisco (UCSF) și University College London (UCL). 

Oamenii de știință sugerează că avantajele evolutive ale virusului asigurate de mutațiile faimoasei proteine Spike sunt cu siguranță potențate de puterile ascunse și, implicit, nestudiate, ale mutațiilor din alte proteine ale virusului. Un subterfugiu ieșit în evidență la varianta Alpha (detectată în Marea Britanie), care reușește, se pare, să se pitească în imunitatea noastră innăscută, facilitând infectaarea. 

”Lumea științifică este obsedată de proteina Spike, importantă pentru a pătrunde în celulele umane, dar, odată ajunsă acolo, ce se întâmplă? Nu am aruncat o privire, fiind exemplul perfect de miopie de care dă, uneori, dovadă, lumea științifică”, spune Nevan Krogan, expert în genetică la UCSF și autor al studiului. În opinia lui, proteina Spike a captat toată atenția, pentru că anticorpii pe ea trebuie să o recunoască. 

Citește și Tulpina indiană te ”joacă pe degete”. Care este marea GREȘEALĂ

”Imunitatea poate fi împărțită în adaptivă, cu anticorpi specifici concentrați pe proteina Spike, și înnăscută, o barieră ce apără organismul de toate tipurile de infecții, prima linie de apărare și, prin urmare, este firesc să ne întrebăm dacă varianta Alpha nu este, cumva, și rezultat al capacității virusului de a trece peste acest obstacol”, amintește, în context, Clare Jolly, de la UCL, co-autor al studiului. 

”Nimeni nu contestă rolul mutațiilor din proteina Spike, dar cele din afara ei ar putea fi dacă nu mai importante, cel puțin la fel de interesante din punctul de vedere al caracteristicilor lor. Sunt alte nouă mutații potențial importante în alte patru gene. Ele trebuie studiate fiecare în parte. Deoarece nu trebuie să neglijăm faptul că și alte tulpini, nu doar Alpha sau Delta (varianta indiană) ascund de ochii noștri noi superputeri. Trebuie să știm, în primul rând pentru a pune capăt acestei pandemii și pentru a preveni alte nenorociri”, a subliniat Nevan Krogan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

ByteDance, compania mamă a TikTok
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE
Donald Trump
Prețuri. Foto: Michael Burrows - Pexels
Robor urcă din nou

Vești proaste privind ROBOR

Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.

Mihai Barbu și Marcel Ciolacu / Foto: gov.ro
Oameni traversează strada
Hobby-ul poate fi profitabil / Foto: Freepik

pixel