Vitol, Tranfigura și Glencore, mită de zeci de milioane de dolari pentru angajații Petrobras
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Procurorii brazilieni spun că giganții Vitol, Tranfigura și Glencore au dat mită peste 30 de milioane de dolari angajaților companiei de stat Petroleo Brasilero pentru a obține facilități de afaceri.

Presupusul șperț este ultima descoperire care a fost făcută în cadrul investigației ”Spălătoria de mașini”, care a scos la iveală de mai mare schemă de coripție din Brazilia din ultimele zeci de ani.

Procurorii spun că angajații Petrobras au oferit companiile de trading prețuri mai mici pentru petrol și derivate după care au împărțit cu aceștia câștigurile pe care le-au băgat în buzunarele proprii.

Sunt probe care arată că doi dintre angajații suspecți încă lucrează la Petrobras, mai spun investigatorii.

Procurorii mai spun că șpăgile de la Glencore, Trafigura și Vitol este doar jumătate din mita care a fost dată între anii 2009 și 2014. Deocamdată nu a fost dat publicității niciun nume din nico companie.

Angajații Petrobras, implicați în acest scandal de corupție au lucrat în birourile Petrobras din Huston, Texas cât și în sediul central din Rio de Janeiro.Un reprezentant al Trfigura a declarat că firma nu comentează pe teme legale. Oficiali de la Petrobras, Glencore și Vitol nu au vrut să răspundă la nicio întrebare pusă de jurnaliștii Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel