Vladimir Putin a fost întrebat despre succesor. Ce a răspuns
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Vladimir Putin la producătorii de fructe
Vladimir Putin la producătorii de fructe
În ajunul deplasării în Japonia, unde, la Osaka, se va desfășura summitul G20 și unde se va întâlni și va discuta preț de o oră cu președintele Statelor Unite, Donald Trump, dar și cu premierul Marii Britanii, Theresa May, șeful statului rus, Vladimir Putin, a acordat un interviu publicației Financial Times.

Printre altele, liderul de la Kremlin a fost întrebat în legătură dacă și-a găsit succesor. Putin a răspuns că succesorul său va fi ales prin votul cetățenilor.

”Situația se schimbă, lumea se schimbă, cerințele și așteptările oamenilor se schimbă. Dar orice s-ar întâmpla în jurul nostru, decizia aparține cetățenilor Rusiei. Nu contează ce și cum face președintele în exercițiu, nu contează pe cine el reprezintă, ultimul cuvânt aparține alegătorului”, a subliniat Putin.

Citește și Vladimir Putin tună și fulgeră! Armata rusă, în mare dificultate

În martie 2018, când a fost intervievat de postul de televiziune NBC, liderul de la Kremlin a declarat că se gândește la succesor din primul al al președinției sale. Atunci, el a arătt că simpatiile lui nu au importanță, pentru că totul se decide la urne. În același timp, el a catalogat drept aberant punctul de vedere al experților americani, potrivit cărora după retragerea din funcția supremă, viața lui va fi în pericol și că tot ce a făcut în anii de când se află la Kremlin va fi distrus.

Putin a fost ales președinte al Rusiei în anul 2000. După două mandate succesive, el a preluat conducerea Guvernului rus, iar în 2012 a revenit la cârma statului. Al patrulea mandat l-a câștigat în 2018.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel