Vladimir Putin a semnat legea Anti-Apple. Ce înseamnă asta
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Whatsapp este pe lista preferată a atacatorilor cibernetici
Whatsapp este pe lista preferată a atacatorilor cibernetici
Preşedintele Vladimir Putin a promulgat o lege care interzice vânzarea în Rusia a smartphone-urilor sau calculatoarelor care nu sunt echipate cu programe sau aplicaţii ruseşti preinstalate. 

Legea Anti-Apple, după cum a botezat-o presa de la Moscova, va intra în vigoare la 1 iulie 2020 și este descrisă de autorităţi drept mijloc de promovare a companiilor de tehnologie ruseşti în faţa concurenţei străine. Conform textului de lege publicat pe portalul oficial rus, "consumatorul trebuie să aibă posibilitatea să folosească anumite tipuri de produse tehnologice cu programe ruseşti preinstalate".

Potrivit documentului, Guvernul va elabora o listă de dispozitive vizate de respectivul act normativ, care ar urma să includă telefoanele, calculatoarele şi televizoarele inteligente. De asemenea, va fi întocmită lista aplicaţilor ce vor trebui preinstalate de fabricanţi. Apple a refuzat mereu să preinstaleze alte aplicaţii decât ale sale pe dispozitivele pe care le vinde.

Citește și Plan pentru salvarea Internetului. E grav! Care e problema

Promulgarea acestei legi survine la câteva săptămâni după adoptarea altei măsuri care permite crearea în Rusia a unui "internet suveran", izolat de marele servere mondiale. O altă măsură promulgată luni de Vladimir Putin înăspreşte de asemenea amenzile pentru companiile care nu respectă o lege din 2015 care le obliga să stocheze datele personale ale utilizatorilor ruşi pe servere din Rusia. Amenzile pot ajunge acum până la şase milioane de ruble (84.400 de euro).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel